Петел следи какво се случва с отвлечения български кораб.Индийски военноморски

...
Петел следи какво се случва с отвлечения български кораб.Индийски военноморски
Коментари Харесай

Антипирати локализираха отвлечения български кораб

" Петел " следи какво се случва с отвлечения български транспортен съд.

Индийски военноморски транспортен съд, особено разпрострат за антипиратски патрул, сполучливо е прехванал отвлечения български товарен транспортен съд „ Руен “ в ранните часове на 16 декември, заяви индийския боен флот, на който се базира „ Таймс оф Индия “, съобщи БГНЕС.

Преди това бе обявено, че индийски боен аероплан е летял над кораба след отвличането му.

Реагирайки бързо на разрастващата се обстановка, индийският флот насочи своя военноморски патрулен аероплан, който прави наблюдаване в зона и нейния боен транспортен съд в патрул против пиратството в Аденския залив, с цел да локализират и оказват помощ на „ Руен “, се споделя в изказване на индийския флот.

Макар и прихванат, отвлечения българския транспортен съд „ Руен “ в този момент се насочва към бреговата линия на Сомалия, заяви индийската телевизия NDTV. Корабът плава под малтийски байрак, българи са 9 моряци от екипажа му, измежду който има също моряци от Ангола и Мианмор. Плавателният съд бе похитен в Арабско море.

Според сигнал за помощ на борда са се качили почти шестима незнайни лица. Корабът се е насочвал към Сомалия след нападението в четвъртък. Първоначално имаше подозрения, че отвличането е дело на йеменската бунтовническа групировка хути, само че след това се обясни, че то е дело на пирати. Залавянето на плавателния съд наподобява е първото огромно нахлуване от сомалийски пирати от 2017 година насам, след напъните за битка против пиратството на няколко страни, осуетили сходни набези в Аденския залив и Индийския океан.

В отделилия се район Пунтланд на Сомалия, член на група, която в предишното е пособия за организирането на пиратски нападения, сподели пред организация Ройтерс, че е чул, че пирати са съумели да завладяват транспортен съд, разкри още малкия екран, като се базира на организация Ройтерс. „ Шест от моите другари пирати съумяха да заловят транспортен съд и ще го доведат до брега на източния район Пунтланд “, сподели Мухтар Мохамуд по телефона от крайбрежния град Кандала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР