Петел следи какво се случва на погребението на Алексей Навални. Хиляди

...
Петел следи какво се случва на погребението на Алексей Навални. Хиляди
Коментари Харесай

Хора на опелото на Навални: Няма да простим!

" Петел " следи какво се случва на погребението на Алексей Навални. 

" Хиляди хора се събраха пред църквата " Света Богородица " в югоизточния московски регион " Марино ", с цел да се простят с  Алексей Навални ", съобщи опозиционната на Кремъл телевизия " Дождь " ( " Дъжд " ).

Опашката доближи 1500 метра. Тялото на починалия бе докарано малко преди 13 часа българско време. То бе посрещнато с овации и възгласи " Навални! ", " Навални! ", " Ти не се опасяваше и ние не се опасяваме " ", Опелото стартира в 13 часа. Докато траеше религиозната гала, хората стартирана да викат: " Няма да извиним! ", " Няма да извиним! ".

Още от през вчерашния ден в региона бе засилено полицейско наличие. Към 12 часа българско време полицията загради директния път от метростанция " Марино " към православния храм.

" Заради траурната гала през днешния ден учениците в " Марино " би трябвало да останат в учебните заведения си след края на занятията ", добави медията.

Базираното в Нидерландия " Москоу таймс " заяви за проблеми с мобилния интернет в " Марино ".

Кметът на Москва Сергей Собянин през днешния ден забрани прояви в памет на рецензия на Владимир Путин с претекста ограничения против разпространяването на коронавирусната зараза, написа novini.bg.

От Кремъл през днешния ден споделиха, че всяко събиране в памет на Навални е нарушаване на закона. " Нямаме какво да кажем за политика Навални и на неговото семейство ", съобщи представителят на съветския президент  – Дмитрий Песков.

" Към Борисовското гробище, в южната част на съветската столица и на към 30 минути път с кола, където се чака да се организира погребението на Навални (планирано за 15 часа българско време), бяха изпратени подразделения на Россгвадия (военизирано поделение от състава на вътрешното министерство в Москва) ", съобщи Би Би Си.

" В петък посланикът на Съединени американски щати в Русия Лин Трейси съобщи, че ще посети погребението. По-рано тя дефинира смъртта Алексей Навални като тъмно и плашещо доказателство за това по какъв начин Кремъл се разправя с неуместните за него хора ", съобщи Скайнюз.

Посланиците на Германия и Франция и Александър Граф Ламбсдорф и Пиер Леви  също обявиха, че ще посетят погребението на опозиционера.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР