Петър Тодоров е избран за изпълнителен директор на ИА „Национален

...
Петър Тодоров е избран за изпълнителен директор на ИА „Национален
Коментари Харесай

Петър Тодоров е новият изп. директор на ИА Национален филмов център“

Петър Тодоров е определен за изпълнителен шеф на ИА „ Национален кино център “ и според Закона за филмовата промишленост, оповестяват от министерството на културата. Изборът е изработен след конкурс. Мандатът му е 5 години.

След избора си отпред на Националния кино център Тодоров си е сложил като съществена цел справедливото систематизиране на средствата към всички от филмопроизводството през разпространяването, фестивалите, промоцията и сподели на филми, както и да има по-голям надзор за тяхното разходване.

Първите задания, с които се е заел, са връщане към обикновено действие на Филмовия център, правенето на нов Устройствен устав и на 5-годишна Национална стратегия за развиване на българската кино промишленост, показват от министерството на културата.

Петър Тодоров приключва Философския факултет със компетентност „ Политология “ и е магистър по „ Европеистика” със компетентност „ Е-Европа” на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Има специализации и в региона на ръководството на самостоятелни киносалони в Италия и Франция. Участва в редица планове от последните години с основно значение за кино културата в България, ориентирани към самостоятелните киносалони и организацията и ръководството на интернационалните кинофестивали, показват от министерството на културата.

Той е кино продуцент, пропагандатор на европейски пълнометражни и късометражни игрални и документални филми, специалист в ръководството на киносалони и в управлението и ръководството на планове.

Има над 23 години опит във филмовата промишленост във всичките й аспекти: произвеждане, разпространяване, промоция и показ на филми в Република България, както и в организация на интернационалните кинофестивали.

Работил е в първото мултиплексно кино в град София и е упражнявал продуцентска активност повече от 7 години. Външен специалист на стратегия „ Eurimages “ към Съвета на Европа и външен специалист на Европейската комисия в Образователна и културна стратегия – “Creative Europe”. Владее британски и съветски език.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР