Петър Павел, бивш главнокомандващ на чешката армия и високопоставен служител

...
Петър Павел, бивш главнокомандващ на чешката армия и високопоставен служител
Коментари Харесай

Бившият натовски генерал Петър Павел положи клетва като президент на Чехия

Петър Павел, някогашен главнокомандващ на чешката войска и почитан чиновник в НАТО, постави клетва, с която сложи начало на петгодишния си мандат като президент на Чехия, съобщи Ройтерс.

На изборите през януари Павел победи популиста и някогашен министър председател Андрей Бабиш с обещания да затвърди мястото на централноевропейската страна в Европейски Съюз и НАТО за разлика от предходния президент Милош Земан, който се опитваше да заздрави връзките с Китай и Русия.
Павел, който води предизборната си акция като самостоятелен, насочва обръщение за единение след предизвикващия разделения Земан, който през вчерашния ден се отдръпна след 10 10 години на поста.
В Чехия ролята на президента е значително церемониална и той разполага с лимитирана власт, само че има право да избира премиера и началника на централната банка, да съставлява страната на публични събития и може да има доста въздействие върху публичното мнение.

Павел разгласи своята цялостна поддръжка за продължение на доставките на помощи за Украйна, с цел да се отбрани тя от съветската инвазия. Той също по този начин поддържа приемането на еврото – тематика, която беше бавена от няколко следващи държавни управления. Павел поддържа и еднополовите бракове и други прогресивни политики.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР