Петър Колев бе категоричен по БиТиВи: Нашите дядовци плащаха по-висока

...
Петър Колев бе категоричен по БиТиВи: Нашите дядовци плащаха по-висока
Коментари Харесай

Петър Колев: В момента РСМ сама поставя вето за преговори с ЕС, а България няма общо с това

Петър Колев бе безапелационен по БиТиВи: " Нашите дядовци плащаха по-висока цена от нас. Ние сме им почтени наследници. Ние сме решени да извървим пътя до дъно. Предлагаме разговор с македонските и европейските институции. Важно е РСМ да продължи по своята евроинтеграция. Това е нашата Македония. Няма да позволим да остане в югославското си минало. Важно е да се отстрани езикът на омразата. Нашата Македония е тази, която пази съседите си. Важни са договарянията за присъединение към Европейски Съюз. "

 

Петър Колев уточни, че сега РСМ сама си поставя несъгласие за договаряния по присъединението с Европейски Съюз, а България няма нищо общо с това. Колев съобщи: " Българите в РСМ желаят да са равни с македонците. Важна е смяната. Отдалечаването на РСМ от европейското бъдеще няма да донесе нищо положително за никого. Трябва да се обединят всички прогресивни сили. Очаквам да се причислят и македонските сътрудници. "

 

Петър Колев изрази възмущението си от държанието на вътрешният министър и на основния прокурор на РМС, които не са се изказали по тематиката с насилието над македонци с българско съзнание. последният случай е с грубо пребития Християн Пендиков. Колев даде образец с откриването на македонски клуб в Благоевград, на който са участвали македонски групи: " Тогава българският министър пристигна, с цел да няма ексцесии. Поведението на Буяр Османи спешен ПР ли е? Къде са хората, които имат действителната власт да решат казуса. "

 

Петър Колев бе безапелационен: „ За мен е почтено да съм българин в РСМ, а за други хора за жалост се трансформира и в предизвикателство. “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР