Петър Чухов със стихосбирката си „АДdicted“ спечели Националната награда за

...
Петър Чухов със стихосбирката си „АДdicted“ спечели Националната награда за
Коментари Харесай

Петър Чухов спечели награда за лирика „Иван Пейчев“

Петър Чухов със стихосбирката си „АДdicted“ завоюва Националната премия за поезия „Иван Пейчев“ за 2017 година Това разгласи ръководител на Дружеството на шуменските писатели Антонин Горчев и акцентира, че тази година е имало рекорден брой участници. Деветчленното жури е прочело 103 книги от 83-ма създатели, с цел да избере най-хубавото. Победителят е определен след електронно гласоподаване.
 Наградата на името на Иван Пейчев ще бъде връчена в навечериято на рождения му ден 16 декември Наградата на името на Иван Пейчев ще бъде връчена в навечериято на рождения му ден 16 декември
Наградата ще бъде връчена на 15 декември в навечерието на 101-ия рожден ден на Иван Пейчев. Ритуалът е пред паметника на поезия, който бе открит предходната година в Шумен и ще продължи в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. Наградата е плакет „ангелско перо“, грамота от Съюза на българските писатели и левовата равноценност на 1500 евро, обезпечени от Община Шумен.

Поетът Петър Чухов е създател на 11 стихосбирки, а „АДdicted“ е най-новата от тях, издадена през 2017 година Национална премия „Иван Пейчев“ се връчва през две години от 2005 година насам.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР