Петък ще бъде най-топлия ден за този месец, след което

...
Петък ще бъде най-топлия ден за този месец, след което
Коментари Харесай

Есента ще напомни за себе си със захлаждане и превалявания

Петък ще бъде най-топлия ден за този месец, след което лятото последователно ще отстъпи място на есента. През идващото денонощие от запад облачността ще се усилва и след обяд над западните региони ще бъде най-вече купеста и купесто-дъждовна. На места там ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Има условия за градушки, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.
През нощта против събота преваляванията ще продължат и ще обзет и източните региони. Ще духа слаб южен вятър, който по здрач последователно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. В Източна България ще продължи да духа до сдържан югоизточен вятър. Минималните температури ще са сред 14 и 19 градуса, оптималните - сред 30 и 35 градуса.
Над Черноморието ще доминира слънчево време. От запад облачността ще се усилва и до вечерта на обособени места ще превали. Ще духа сдържан югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 25-27 градуса. Температурата на морската вода е 22-23 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините облачността ще се усилва и след обяд в масивите от Западна България ще е купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще духа сдържан западен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 24 градуса, на 2000 метра - към 15.
През почивните дни ще стартира захлаждане, което продължи и при започване на новата седмица. Ще бъде прохладно, с променлива, постоянно забележителна облачност, след обяд - купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали, в обособени региони - с гръмотевици. Минималните температури в събота ще са сред 14 и 19 градуса, а оптималните - сред 24 и 29; в неделя - с градус-два по-ниски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР