Петък, 11 март, е 16-ият ден от войната на Русия

...
Петък, 11 март, е 16-ият ден от войната на Русия
Коментари Харесай

Безрезултатна среща на външните министри на Украйна и Русия, танкове заплашват Киев

Петък, 11 март, е 16-ият ден от войната на Русия против Украйна. Ето какво знаем към този миг:
– Огромният съветски ескорт край Киев стартира да се. Според английски източници русия праща още елементи да усилят олсадата на украинските градове, само че се чака това да забави цялостното нахлуване.

– Британското министерство на защитата цитира съветското, което на практика признава, че е употребило в Украйна. Съединени американски щати приканват Русия да допусне евакуацията на от украинските градове.

– Поне 1 500 са цивилните, които са потърпевши, в от началото на войната, демонстрират данните на Организация на обединените нации. Най-малко 549 са убити, от които 26 са деца. От Организация на обединените нации прецизираха, че над 950 са ранените, в това число 34 деца.

– Руският министър на енергетиката Николай Шулгинов сподели, че беларуски експерти са възстановили електрозахранването в АЕЦ, съобщи Ройтерс.

– Най-малко 71 деца са убити в от началото на съветската атака в Украйна на 24 февруари, съобщи Франс прес.

– Руски танкове се появиха в рамките на украинската столица от североизток.  Руски сили към този момент съумяха да навлязат в западните и северните покрайнини на града. Сражения се водят в село Скибин, което е на няколкостотин метра от последната пътна обсада, построена от украинските сили, малко преди входа на Киев от североизточна посока.

– Вторият по величина град в Украйна – – беше ударен от няколко мощни въздушни удара, при които са починали минимум четирима души, оповестиха локалните управляващи в четвъртък. Руските бомбардировки унищожиха 280 цивилни здания в Харков, в това число учебни заведения и детски градини, откогато Русия стартира нашествието, съгласно управляващите в града.

– Руският външен министър Сергей Лавров се срещна с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба. Това е първият контакт на високо равнище сред Москва и Киев след съветското навлизане в Украйна. Лавров дефинира войната в Украйна като „ специфичната военна интервенция ” и съобщи, че тя ще продължи. Украинският външен министър уточни от своя страна, че диалогът не е бил елементарен. Изрази обаче подготвеност за осъществяване на нови диалози в същия формат.

































Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР