Пет станции на метрото в Харков са превърнати в класни

...
Пет станции на метрото в Харков са превърнати в класни
Коментари Харесай

В Харков превръщат станции на метрото в класни стаи

Пет станции на метрото в Харков са превърнати в класни стаи. Това позволява на децата да получат безвреден достъп до обучение в града, който е подложен на постоянен обстрел с балистични ракети от началото на пълномащабната инвазия в Украйна. Над 2 000 деца на друга възраст са записани в Метроучилището, което разполага с 27 архитектурно приспособени класни стаи на пет станции на метрото. Харков се намира на 40 км от границата с Русия, което затруднява украинските системи за противовъздушна защита да прехващат ракети, ориентирани към града. До септември 2023 година учебните заведения в града работят само онлайн, защото физическото наличие на децата в учебните заведения е невероятно заради опасността от обстрел.
Ситуацията е такава, че Харков е мощно обиден от обстрел, а децата нямат опция да вървят на учебно заведение и да поддържат връзка, по тази причина сме доста признателни, че нашият кмет измисли и осъществя такава опция. Сега децата ни могат да поддържат връзка. На детето ми доста му липсваха приятелите по време на ваканцията и то е доста щастливо, че има опция да върви на училище; прави го на драго сърце.
Надежда Малиована, 36 година, управител на детско издателство

След отварянето си, образователното заведение добавя малко нормалност в живота на децата.
" Струва ми се, че за жалост те възприемат това като нещо обикновено, защото чуват обстрела, виждат го, от време на време той пада в близост. Те схващат за какво вървят в Метроучилището и имат някои уроци онлайн. За страдание, за тях това е обикновено, това е животът им сега.
Надежда Малиована, 36 година, управител на детско издателство

Въпреки плануваните спирания на електрозахранването в града, учебните заведения не престават да работят без прекратяване на процеса, даже когато влаковете на метрото са принудени да останат в депата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР