Пет прожекции на японски филми ще има в рамките 33-тите

...
Пет прожекции на японски филми ще има в рамките 33-тите
Коментари Харесай

София се докосва до японското кино

Пет прожекции на японски филми ще има в рамките 33-тите Дни на японската просвета в България. Първата е на 18 октомври като част от Японската галавечер на " Синелибри ", а останалите четири - в Панорамата на японското кино сред 20 и 23 октомври. И петте министър председатели ще се състоят в столичния Дом на киното.
Програмата на Дните на японската просвета продължава с цялостна мощ към този момент втори месец, като бяха показани две изложения. А на 18 октомври е японската галавечер на " Синелибри " и прожекцията на кино лентата " Тонби " в Дома на киното. На същото място от 20 до 23 октомври в границите на Панорамата на японското кино феновете могат да видят " Красива звезда " по претекстове на новела от Мишима Юкио, " Банан? По това време на нощта? ", " Мечът на умиротворението " и " Почти знамение ".
Предпоследното събитие от тазгодишното издание на Дните на японската просвета в България сплотява три концерта под мотото " Пулсът на Япония в сърцето на България ". С концертно турне във Варна, Пловдив и София на 20, 22 и 24 октомври дуо Велина Петкова - цигулка, и Юске Хосака - пиано, докторанти от НМА " Проф. П. Владигеров ", ще изпълнят японска камерна и клавирна музика. Програмата включва премиерно осъществяване за България на Соната за цигулка и пиано от Акира Ифукубе и други творби от емблематични за Япония композитори - Тору Такемицу и Даи Фуджикура, и има за цел да разпространява японската класическа музика в България.
33-тите Дни на японската просвета ще приключат с четири уикенда с Кири-е академия през ноември. Сесиите ще се проведат в София и изискват предварителна регистрация. Организатор е Сдружение с нестопанска цел " НАКАМА ", а поддръжка, както и за останалите събития, е оказана от посолството на Япония у нас. Kири-е е познато в България относително неотдавна, само че набира все по-голяма известност измежду феновете на Япония и японските изкуства. Академията цели да надгради над работилничките, които се организират по време на разнообразни събития, и да помогне на хората с интерес към кири-е да добият повече познания, да опитат разнообразни техники и материали и други Фокусът на заниманията ще бъде върху цветното кири-е.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР