Пет области в Източна Украйна останаха без ток и вода

...
Пет области в Източна Украйна останаха без ток и вода
Коментари Харесай

Източна Украйна потъна в мрак, Киев с обвинения към Москва

Пет области в Източна Украйна останаха без ток и вода след ракетни удари против цивилна инфраструктура, в това число един от най-големите ТЕЦ-ове в страната, оповестяват " Ройтерс " и Агенция Франс Прес. 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски удостовери информацията за проблеми с електричеството.

" Напълно е изключена електрическата енергия в Харковска и Донецка област, отчасти - в Запорожка, Днепропетровска и Сумска ", заяви Зеленски, представен от " Известия ". От съветска страна обаче не се разяснява на какво се дължи прекъсването на тока и повредата.

Губернаторът на източната Харковска област съобщи, че съветските офанзиви против " сериозна инфраструктура " са нарушили доставките на електрическа енергия и вода, до момента в който ръководителят на Днепропетровска област съобщи, че силите на Москва са " блъснали локалната енергийна инфраструктура " в отговор на " провалянето си на бойното поле ".

Проблеми с тока или цялостно изключване на електричеството е имало в Харковска, Полтавска, Днепропетровска Сумска област. Съобщава се за липса на електричество във втория по величина украински град - Харков, в Краматорск - който е административен център на Донецка област.

Най-малко един човек е умрял, а втори се търси след обстрел по ТЕЦ-5 в Харков, осведоми украинската организация УНИАН, като се базира на зам.-началника на Службата за изключителни обстановки Анатолий Торяник. Украинските управляващи настояват, че съветска ракета е запалила пожара, който гасиха огнеборците. Ракетата е попаднала в помещението на дежурните по централа.
            
Градът остана без електричество, а метрото спря. Председателят на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов заяви, че енергетиците не престават с възстановителните действия на електроснабдяването в обитаемоте места.

По-късно беше обявено, че електричеството в Днепропетровска област е възобновено на 100%, осведоми ръководителят на региона Валентин Резниченко.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР