Пет месеца условно и 10 000 лв. глоба получи 19-годишно

...
Пет месеца условно и 10 000 лв. глоба получи 19-годишно
Коментари Харесай

Пет месеца условно и 10 бона глоба за 19-годишна, нарушила карантината

Пет месеца условно и 10 000 лева санкция получи 19-годишно момиче, нарушило карантината, оповестиха от прокуратирата.
По досъдебно произвеждане на Районна прокуратура-Свиленград, е наказана 19-годишно момиче, за това, че за времето от 11.30 часа на 22 март до към 18.45 часа на 23 март, в това число в Любимец, нарушила ограничения, издадени срещу разпространяването или появяването на заразителна болест по хората.
Съгласно Заповед № РД-01-130 от 17 март на,инистъра на опазването на здравето на Република България във вр. с чл.63 от Закона за здравето и чл.29 от Наредба № 21/2005 година за реда за регистрация, съобщаване и доклад на заразните заболявания и по отношение на усложняващата се епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVID-19 на територията на страната, като лице сложено под карантина с наставление на РЗИ-Хасково и не е изпълнила задължението си да не напуща адреса на дома си, на който е показала, че ще обитава за посочения 14-дневен период, а точно в Любимец, като действието е осъществено по време на изключително състояние.
От съглашение на Районна прокуратура-Свиленград и отбраната на обвинената, утвърдено от Районен съд, тя е наказана на 5 месеца „ отнемане от независимост “ условно с 3 години изпитателен период и санкция в размер на 10 000 лв..
По делото е открито, че за горепосочения интервал от време, 19-годишното момиче напуснала дома си в Любимец и отишла в къщата на свои близки в Харманли, което е открито след осъществена инспекция на чиновници на районно управление (на МВР) на МВР-Свиленград. Тя е била сложена под наложителна карантина откакто се върнала от Германия.
Определението на Районен съд-Свиленград е дефинитивно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР