Пет лечебни заведения, включително родилен дом и две централни градски

...
Пет лечебни заведения, включително родилен дом и две централни градски
Коментари Харесай

Пет болници, включително родилен дом, бяха повредени по време на обстрел на Донецк от въоръжените сили на Украйна на 13 юни

Пет лечебни заведения, в това число родилен дом и две централни градски лечебни заведения, са потърпевши вследствие на украинския обстрел на Донецк, заяви Министерството на здравеопазването на Донецката национална република във вторник.

„ В резултат на обстрела в Донецк на 13 юни 2022 година бяха развалени постройките на следните здравни заведения: Централна градска клинична болница № 20 (ул. Артем, 185), Център за първична здравна помощ № 7 (Цимлянская, 9а и Антарктидная, 1а), Център за първична здравна санитарна помощ № 8 (Туманян, 18), Централна градска клинична болница № 1 (Рози Люксембург, 46, 50, 52г), Донецки републикански център за майчино и детско опазване на здравето (Авеню Панфилов, 3) “, написа в Telegram канала на министерството.

Счупени са стъкла в множеството лечебни заведения, а покривът и вратите са разрушени и в Републиканския център за протекция на майките и децата.

В понеделник сътрудник на РИА Новости заяви от мястото за обстрела на родилния дом: съгласно него украински снаряд е блъснал покрива на постройката, родилките са евакуирани в мазето. Благодарение на бързите дейности на чиновниците жертвите са избегнати.

Официалният представител на генералния секретар на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик по-късно сподели пред кореспонденти, че Организацията смята обстрела на родилна болница в Донецк като нарушаване на интернационалното право.

А заместник-постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски от своя страна се възмути от неналичието на реакция на западните медии към този обстрел – „ всички тези BBC, Reuters, France Presse и по този начин нататък, които крещяха за вредите, породени на родилния дом в Мариупол.

В понеделник Донецк беше подложен на най-тежкия обстрел от 2015 година Украйна обстрелва съвсем всички квартали на града, най-вече Пролетарски, Куйбишевски, Петровски и Киевски. В тази връзка ръководителят на ДНР Денис Пушилин съобщи в формален апел, че републиката желае от Русия „ спомагателни съюзни сили “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР