Пет кучета починаха само в рамките на часове, след като

...
Пет кучета починаха само в рамките на часове, след като
Коментари Харесай

Разпръсната отрова в столичен квартал уби 5 кучета

Пет кучета починаха единствено в границите на часове, откакто са били отровени в столичния квартал " Манастирски ливади ", заяви " Нова телевизия ". Те са яли от разпръснати по улицата кремвирши, напълнени с незнайно досега бяло вещество. Стопаните на животните настояват, че отровата е била толкоз мощна, че кучетата умрели за минути. 

" Дъщеря ми изведе кучето, с цел да го разноски в градинката. След като се прибират, животното очевидно е взело от това нещо под един шубрак и 100 метра по-надолу пада на тротоара в безпомощно положение.   Тресе го, с пяна на устата, кръв и не може да диша. На две директни от нас има клиника, незабавно отидох, там споделиха, че е отровено, да бързам за централна ветеринарна, тъй като единствено там имат системи за реанимация, само че не съумях да стигна до такава степен в точния момент ", изясни пострадал, чийто домакински любим е бил токсичен ", описа пострадал.

Подаден е сигнал до телефон 112, само че им е било декларирано, че няма какво да се направи, откакто липсва открит причинител.

" Хората са постъпили вярно, като незабавно са подали сигнал. Ако в действителност отровата е стрихнин, която е неразрешена в Европейски Съюз, това е извънредно рисково, и за хората. Полицията има написана от 2014 година процедура за неотложно реагиране при такива случаи. Тя явно не е спазена от индивида, получил сигнала. Може би, би трябвало да пострада някое дете, с цел да се задействат най-сетне от полицията и да разработят доста ясна процедура и тя да се съблюдава ”, разяснява Явор Гечев от фондация " Четири лапи ". В момента процедурата планува незабавно на мястото да бъде изпратен полицейски екип, който да направи оглед. Тогава се преценя дали да се повика ветеринар и да се вземе проба.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР