Пет жени са били открити вчера мъртви и изгорени в

...
Пет жени са били открити вчера мъртви и изгорени в
Коментари Харесай

Изчезнали жени в Мексико бяха открити изгорени

Пет дами са били открити през вчерашния ден мъртви и изгорени в централната част на Мексико, оповестиха управляващите, потвърждавайки един от най- тежките епизоди на принуждение, учредено на пола, от което тази страна страда, предадоха Франс прес и Ройтерс.
Шест дами на възраст сред 19 и 48 години изчезнаха на 7 март в централния щат Гуанахуато, където съжителстват индустрия, туризъм и принуждение на проведената престъпност.
Изгорените остатъци на пет от тях бяха открити, сподели пред публицисти щатският прокурор Карлос Самарипа. Жените са били убити в градчето Хувентино Росас, северозападно от Селая, откъдето жертвите са изчезнали.
По случая са арестувани шестима, добави Самарипа. Те са част от незаконна група в североизточния щат Тамаулипас, осведоми Нова тв. Съдебните лекари не престават да търсят „ доказателства “ на място. Следствието би трябвало да откри претекстовете за закононарушението. 
През 2020 година Гуанахуато е имал 6,1 милиона поданици. В него са били осъществени и най-вече закононарушения, свързани с принуждение, а убийствата са били 3260.
В Мексико (с население от 128 милиона) на всеки час биват убивани по две дами, по данни на Организация на обединените нации. През 2022 година са били убити 3754 дами, сочи формалната информация. Общо 947 от тези убийства са били квалифицирани като фемицид.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР