Пет града в Германия не одобриха вчера идеята да предоставят

...
Пет града в Германия не одобриха вчера идеята да предоставят
Коментари Харесай

Пет града в Германия отказаха да изпробват идеята за безплатен градски транспорт

Пет града в Германия не утвърдиха през вчерашния ден концепцията да дават безвъзмезден публичен превоз, с цел да се усъвършенства качеството на въздуха, определяйки я като нереалистична, съобщи ДПА.

Никоя община не предложи изцяло безвъзмезден публичен локален превоз, сподели кметът на Бон Ашок Шридхаран след разисквания сред петте града и министерството на околната среда. Петте града, в които щеше да се тества проектът, са Бон и Есен в провинция Северен Рейн-Вестфалия, Манхайм, Ройтлинген и Херенберг в провинция Баден-Вюртемберг.

На въпроса дали концепцията би могла да бъде тествана най-малко в един град Шридхаран отговори: " Мисля, че това е много нереалистично. "

Равнищата на замърсяване на въздуха, избрани от Европейски Съюз, към момента са надвишавани в близо 70 немски града, като най-засегнати са Мюнхен, Щутгарт и Кьолн, съгласно формален отчет.

Петте града обаче дадоха обещание доникъде на март да показват оферти на министерството на околната среда, по какъв начин да бъде усъвършенстван въздухът. Основната цел е водачите на дизелови коли да стартират да употребяват градския превоз, сподели кметът на Ройтлинген Барбара Бош.

Говорител на министерството посочи, че концепцията за безвъзмезден градски превоз към момента не е зачеркната от дневния ред./БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР