Пет години след изчезването на Ружа Игнатова, наричана още Кралицата

...
Пет години след изчезването на Ружа Игнатова, наричана още Кралицата
Коментари Харесай

Гръцката полиция е провела операция по издирването на Ружа Игнатова

Пет години след изгубването на Ружа Игнатова, наричана още " Кралицата на криптовалутите ", е търсена от ФБР, Европол и Интерпол, се е провела интервенция по издирването ѝ в Гърция, оповестява " Катимерини ". Според източници на отдел " Издирване " на EL.AS, преди няколко дни (по-малко от месец) по информация от чужбина е сигнализирано, че Игнатова се намира в Гърция и организира срещи с съответни хора.

Въз основа на наличната информация, отдел " Издирване " на гръцката полиция EL.AS неотложно е провел интервенция за нейното задържане. След обстойни търсения обаче информацията не се е удостоверила.

Ружа Игнатова съумява да открадне минимум 4 милиарда $ от своите жертви, посредством комплицирана машинация с подправената криптовалута OneCoin, напомня „ Катимерини “.

На 1 юли 2022 година ФБР включва Ружа в листата на десетте най-издирвани бегълци в света (единствената жена в първата десетка), и отбелязва, че " Игнатова се качва на полет до Гърция и по-късно изчезва. Възможно е да е пътувала с немски паспорт до Обединените арабски емирства, България, Германия, Русия, Гърция и/или Източна Европа. "

Източници на EL.AS. означават, че десетки страни работят в тясно съдействие на оперативно равнище за откриването на Игнатова, като обменят материали и информация.

От средата на май предходната година Игнатова е и в листата на Европол с най-издирваните лица, а Интерпол е издал алена бюлетина за нея, която е съпроводена с парична премия. ФБР предлага премия от 100 000 щатски $ за информация, водеща до нейния арест.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР