Пет дрона – дистанционно управляеми летателни системи, и пет високопроходими

...
Пет дрона – дистанционно управляеми летателни системи, и пет високопроходими
Коментари Харесай

Дронове и джипки за 2,5 млн. лева купува Гранична полиция

Пет дрона – отдалечено управляеми летателни системи, и пет високопроходими автомобила купува Главна дирекция " Гранична полиция ". Прогнозната стойност на поръчката е съвсем 2,5 млн. лв. без Данък добавена стойност.

Всеки от дроновете би трябвало да е с отвесно политане и кацане, да е оборудван с електронно-оптична система за наблюдаване – цветна и термовизионна камера, надлежно с наземна контролна станция, с генератор, с устройство за следене на место ситуацията (GPS tracker) и други

С оглед трендовете в развиването на технологиите в международен мащаб, уместно средство за наблюдаване и следене на обекти при релефните условия по границата се явяват отдалечено управляемите летателни системи с отвесно политане и опция да реализира нескончаем полет при разнообразни климатични условия, се сочи в документите.

Дроновете ще се употребяват както за регулярните гранични патрули, по този начин и при съществуване на предварителна информация за подготвящо се нарушаване на държавната граница или придвижване на хора и коли на прилежаща територия.

Използването им ще разреши за малко време да се извърши преглед на относително огромен регион и придобиване на информация за оперативната конюнктура в този регион.

При съществуване на предварителна информация за придвижване на хора и транспортни средства ще може да се локалиризат нарушителите, да се наблюдава придвижването им, да се дефинира числеността и състава на групата.

Средствата за новите покупки са обезпечени от фонд " Вътрешна сигурност ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР