Пет дни след терористичните атаки от страна на Хамас срещу

...
Пет дни след терористичните атаки от страна на Хамас срещу
Коментари Харесай

Редица сигнали за блокирани българи в Израел

Пет дни след терористичните офанзиви от страна на " Хамас " против Израел, Център за еврейско-български съдействие " Алеф " продължава да получава ежедневни сигнали от български жители, блокирани в Израел. Наши сънародници не могат да се приберат в България, защото не получават нужното подпомагане от Посолството на България в Израел.

" От Българското посолство в Израел ни отхвърлят подпомагане да се приберем до България. Дават ни избор да отидем до Йордания или да си купим естествен самолетен билет, когато всичко е изкупено и всички полети се анулират. Апелираме Ви за помощ! ", написа българинът Б.Т. в писмо до Център " Алеф ".

Друга наша сънародничка с букви В.А. написа: " Достигнахме и до Вас, с вяра за подпомагане и поддръжка в организирането на превоз за българските жители или с двойно поданство, живеещи на територията на Израел. От българското Външно Министерство и Посолството на Република България в Израел, останахме излъгани и разочаровани. До момента сме се декларирали над 20 души, искащи да напуснем Израел. "

Десетки българи споделят разочарованието си от институциите под постове в обществените мрежи. Те настояват, че към България се извозват главно туристи, а хората с двойно поданство биват записвани в описи и принудени да чакат с дни без да получат информация по кое време могат да бъдат евакуирани.

ЦЕБС " Алеф " показва мощната си тревога  от бавната реакция от страна на българските институции и ги призовава  да работят по-активно в организирането на евакуацията на българските жители от Израел към България. Нашите сънародници имат потребност от съответна помощ и подпомагане, защото се намират в епицентъра на една кървава война. До момента над 1200 души изгубиха живота си в резултат на терористичните офанзиви, незнаен е броят на ранените. Нужна е своевременна реакция, с цел да бъдат предотвратени още случаи на почтени жертви.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР