Пещерният водолаз Алекс Киров е категоричен, че децата първо трябва

...
Пещерният водолаз Алекс Киров е категоричен, че децата първо трябва
Коментари Харесай

БГ-експерти за съдбата на заклещените в пещера в Тайланд деца

Пещерният водолаз Алекс Киров е безапелационен, че децата първо би трябвало да бъдат захранени, с цел да възстановят своите сили и сила, а чак тогава да бъдат подготвени да се гмуркат.
" Хората, които са стигнали до изгубената група, са с 35-годишен опит в гмуркането. Много по-различно е от любителското пещерно втурване. Има няколко души в света, които могат да стигнат до децата. Има доста военни водолази, които са в действителност огромни експерти ", посочи водолазът.

Той твърди, че на излизане от пещерата водата ще е против тях и не се знае дали силите на децата ще устоят на това изпитание, а също така не се знае каква е размера на самите галерии, цялостни с вода.

По думите на доктор Петър Берон - спелеолог и следовател на пещери, не е толкоз рисково човек да остане 5-6 месеца в пещера, в случай че е добре снабден.

" Вкарването на децата в тази пещера е полуда - една недомислена постъпка и то по време на дъждовния интервал в Тайланд. И в България е имало сходни случаи. В Духлата преди години влизат 4-ма възрастни с 3 деца и голям проливен дъжд цялостни пещерата с вода. Благодарение на спасителите обаче бедстващите съумяват да излязат невредими ", акцентира спелеологът пред Bulgaria ON AIR.

Берон обаче е уверен, че на мястото в Тайланд са се събрали едни от най-големите експерти по гмуркане в пещери и изкарването на децата отвън пещерата ще мине сполучливо.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР