Персоналът, работещ във Френска Гвиана, наброява 87 служители. Става въпрос

...
Персоналът, работещ във Френска Гвиана, наброява 87 служители. Става въпрос
Коментари Харесай

Роскосмос преустанови полетите на ракети Союз от европейския космодрум във Френска Гвиана

Персоналът, работещ във Френска Гвиана, наброява 87 чиновници. Става въпрос за експерти от предприятието Неправителствени организации “Лавочкин ”, изготвящо ускорителния блок “Фрегат ”, и сътрудници на РКЦ “Прогрес ”, компанията-производител на ракети “Союз ”. Всички те ще бъдат върнати назад в Русия. 

Новината бе съобщена в формалния канал на Роскосмос в Туитър, както и в канала на шефа на съветската галактическа организация Дмитрий Рогозин в Телеграм. 

Следващият полет на съветска ракета с европейски товар беше плануван за 6-ти април. Тогава “Союз-СТ ” трябваше да изведе в космоса два спътника от навигационната система на Европейския съюз “Галилео ”. На фона на влошените връзки сред Запада и Русия, очакваше се това съдействие да стане първата жертва – не е добър знак европейските спътници да летят с съветска ракета от държава-член на НАТО.

Роскосмос също по този начин заяви, че се отхвърля да работи по мисията до Венера “Венера-Д ” заедно със Съединени американски щати. 

Бихме могли да заключим, че тези “контрасанкции ” против европейските наказания съставляват класическо прострелване в краката. Партньорството с Щатите на практика спасяваше съветската задача до Венера от прекратяване, а във връзка с “Союз ” европейците са главен ползвател на ракетата. Със сигурност Русия няма да организира плануваното количество орбитални полети за 2022 година, а европейските спътници просто ще бъдат трансферирани на европейски ракети “Ариана 5 ” и “Ариана 6 ” и вероятно на американски ракети като “Електрон ” и “Фалкън 9 ”. Илон Мъск ще е удовлетворен. 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР