Перник. С много цветя, усмивки и празнично настроение бе преизпълнен

...
Перник. С много цветя, усмивки и празнично настроение бе преизпълнен
Коментари Харесай

Перник: Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова и народни представители от ГЕРБ присъстваха на първия учебен ден в пернишките училища

Перник. С доста цветя, усмивки и празнично въодушевление бе надвишаващ първият образователен ден в пернишките учебни заведения. По традиция новата образователна година в Перник беше публично открита молебен и водосвет за здраве и благоденствие, отслужен в храм „ Св. Иван Рилски ". Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
Кметът на Община Перник и член на ГЕРБ Вяра Церовска с доста неспокойствие и боязън даде старта на новата образователна година в Професионалната гимназия по стопанска система. На тържествената гала участва и зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.
" Първият образователен ден е необикновен момент от живота на всеки човек, който остава вечно като топъл спомен. Наш приоритет както на локалната, по този начин и на централната власт, е да работите в положителни условия, да учите, да споделяте насладите си, целите си, професионалното си развиване в една по–добра среда. Доказателство за това са отпуснатите от Правителството 1 млн. лева, с цел да може учебното заведение да има нов тип и по-подходяща образователна среда ", съобщи кметът Вяра Церовска.
Поздрав към учителите насочи и зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова. Тя прикани всички възпитаници да не не помнят, че от тях зависи да изградят една общественост, а към учителите се обърна с думите: „ Не е елементарно да бъдеш преподавател във време, когато би трябвало да съхраним възрожденския дух “..
Кметът Вяра Церовска поздрави и възпитаниците на VI-то СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “. На тържествената гала в най-старото пернишко учебно заведение участваха и народните представители от ГЕРБ-Перник Красимир Велчев и доктор Александър Александров, зам.-кметът Севделина Ковачева и началникът РУО Ваня Коконова.
„ Скъпи възпитаници, бъдете любознателни, не спирайте да трупате и усвоявате нови познания и да усъвършенствате своите умения, тъй като всяка дребна крачка в познанието ще ви помогне да откриете неизмерими пътища в живота. Бъдете смели, виновни и целеустремени, с цел да достигнете фантазиите и стремежите си! “, с тези думи към децата се обърна националният представител доктор Александров.
Много прочувствено и вълнуващо беше приветствието на зам.-министъра Таня Михайлова, която през сълзи показа спомените си за първия образователен ден в същото учебно заведение. Тя си напомни за миговете при първата среща с нейната учителка и пожела на всички здраве и непримиримост.
„ Образование е най-важният стратегически приоритет на държавното управление. Именно по този метод ще задържим младежите в България “, съобщи националният представител Красимир Велчев на тържественото разкриване на новата образователна година в ГПЧЕ „ Симеон Радев “ и насочи благопожелание за една противоречива и ползотворна образователна година.
Обиколката на кмета Вяра Церовска продължи в ПГТС " Арх. Йордан Миланов ", където се бяха събрали бъдещите строители на Перник. На празника в участва и кметът на „ Изток “ инж. Емил Костадинов.
„ Щастлива съм да бъда тук в това актуализирано в последните години учебно заведение, съвременно и модерно, в което идвате със своите фантазии. За вас държавното управление и тази година се погрижи особено, като отпуска още 700 хиляди лв.. Ще получите нова модерна спортна площадка, ще бъдат довършени и строителни действия в постройката. Вие заслужавате това внимание “, показа с неспокойствие кметът Вяра Церовска.
Първият учебен звънец удари и в Природо-математическата гимназия „ Христо Смирненски ”. И тук събитието беше почетено от народните представители от ГЕРБ, зам.-кметът Денислав Захариев, регионалния шеф на Перник и ръководител на ЖГЕРБ Ирена Соколова.
Новата образователна година за ХІ ОУ „ Елин Пелин ” беше специфична за зам.-кмета Владислав Караилиев, чийто по-малък наследник през днешния ден за първи път прекрачи учебния предел. Той поздрави всички от името на кмета с новата образователна година и съобщи, че това е денят, който слага началото на идващото ходило по стръмния път към върховете в науката и знанието. Но и ден на щастливите усмивки от срещата с обичаните учители и съученици.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР