Перник. Перник се поклони ред подвига на Христо Ботев и

...
Перник. Перник се поклони ред подвига на Христо Ботев и
Коментари Харесай

Перник: Градът се поклони ред подвига на Христо Ботев и на падналите в борбите за свободата и независимостта на България

Перник. Перник се поклони ред подвига на Христо Ботев и на падналите в битките за свободата и независимостта на България. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Под звуците на Духовия оркестър с диригент Трифон Трифонов бяха беше отдадена респект пред бюст паметника на революционера пред едноименната професионална гимназия. На стража застанаха облечени в опълченски униформи представители на локалното сдружение " Традиция ".
Венци и цветя сервираха кметът на Перник Вяра Церовска, народни представители, регионалният шеф, представители на политически партии и жители.
Точно в 12.00 ч. бяха задействани мощно сирените в града. Всички резервираха минута безмълвие в израз на благодарност и респект към делото на Христо Ботев и героите, починали за свободата на България.
„ Ботев е ярък образец за всеки от нас. Нека преклоним глава пред паметта и делата на Ботев и всички български герои “, съобщи шефът на гимназията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР