Перник. Областният управител Ирена Соколова откри и ръководи седмичното заседание

...
Перник. Областният управител Ирена Соколова откри и ръководи седмичното заседание
Коментари Харесай

Ирена Соколова, областен управител на Перник: Благодарение на съвместните усилия на отговорните институции успяхме да запазим областта чиста от вируса на африканска чума по свинете

Перник. Областният шеф Ирена Соколова откри и управлява седмичното съвещание на Областната епизоотична комисия, на което бе регистрирано приключването на акцията за погашение на средства за стерилизация на притежателите на свине, които са ги заклали по отношение на предварителната защита на африканската чума по свинете. Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация . Соколова осведоми, че след обработка на подадените в период до 2 септември 2019 година документи за финансовото подкрепяне за непринудено кръвопролитие на свине в обекти вид „ заден двор ” и осъществена следваща стерилизация на персоналните стопанства, в Областна администрация - Перник има подадени общо 894 стопанства, както следва: община Перник – 321, община Радомир – 336, община Брезник – 132, община Трън – 63, община Земен – 37 и община Ковачевци – 5.
„ Заболяването затихва на територията на цялата страна. Благодарение на взаимните старания на виновните институции, успяхме да запазим област Перник чиста от вируса на АЧС. – съобщи губернаторът.
До няколко дни на територията на района стартират взаимни инспекции на ОДБХ и ОДМВР по обитаеми места за персонални стопанства неотговарящи на условията за биосигурност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР