Перник. Незабравим и вълнуващ беше патронният празник на VI-то СУ

...
Перник. Незабравим и вълнуващ беше патронният празник на VI-то СУ
Коментари Харесай

Перник: 175-годишната на VI-то СУ „Св. св. Кирил и Методий“ беше отбелязана с тържество в Двореца на културата

Перник. Незабравим и трогателен беше патронният празник на VI-то СУ „ Св. св. Кирил и Методий “, отдаден на 175-годишна на учебното заведение, оповестиха от пресцентъра на Община Перник . Юбилеят беше празнуван с грандиозно празненство в Двореца на културата.
Театралният салон едвам съумя да побере гостите, които бяха пристигнали да уважат годишнината. Сред тях бяха кметът Вяра Церовска, зам.-кметът Севделина Ковачева, секретарят Радослава Манова, началникът на РУО Ваня Коконова, някогашни и сегашни учители и възпитаници, родители.
Емоционално беше словото на шефа на образователното заведение Адриана Ольова, която не криеше вълнението, което я съпътстваше. Тя се поклони пред професионализма на сътрудниците си и им благодари за труда и напъните, които поставят.
Приветствие към учителския колектив и учениците сервира и кметът Вяра Церовска.
„ 175 години, от една тънка нишка, трансформирала се в един утъпкан, здрав и сигурен път, през който са минали генерации перничани, с цел да получат своята нематериалност, своето обучение и своето бъдеще. Това в действителност е история, която впечатлява и респектира. Благодаря ви, че на този прекрасен ден имам достойнството и насладата да бъда с вас, да се вълнувам с вас и да чествам с вас. Желая ви здраве, непримиримост, креативност, запазете това, което е характерно за Шесто учебно заведение. За мен е чест и наслаждение да изразя своето отношение и висока оценка за вашия безрезервен труд, тъй като вие сте първите, които откликнахте за нашите тържества, с цел да извършите Перник за всички по-красив и по-истински ”, пожела в приветствието си кметът Вяра Церовска. По-късно управлението на учебното заведение удостои градоначалника със специфична икона на светите братя Кирил и Методий, направена в Троянския манастир. Призът беше връчен за съдействието и обезпечените средства за закупуване на нови фанфари, с което бъдещето на учебния оркестър е обезпечено за още дълги години.
Празникът продължи с прелестни осъществявания на надарените възпитаници, които пяха танцуваха и играха.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР