Перник изпрати в последния им път загиналите при зверската катастрофа

...
Перник изпрати в последния им път загиналите при зверската катастрофа
Коментари Харесай

Перник почернен! Градът изпрати жертвите от Микре

Перник изпрати в последния им път починалите при зверската злополука край ловешкото село Микре.

А датата 17 ноември 2017 година ще се запомни в града като черен петък. Преди пет години градът претърпя тежко земетресение, при което не остана непострадала постройка, само че тогава не даде нито една човешка жертва. А в този момент, в един ден и то в злополука, загуби общо 9 свои поданици, 18 други са тежко ранени и битката за живота на някои от тях продължава. Те станаха почтени жертви на войната по пътищата. Тежкият пътен случай стана на сектор с чести произшествия.

Все още не е ясна повода за злополуката, само че каквато и да е, нещастието е страшна. Животът си изгубиха незрящи хора и техни придружители. Няма ги към този момент Биляна Иванова, Йовка Разсолкова, Арсенка Андонова, Съби Беров, съпрузите Кирил Василев и Стоименка Василева, Методи Янев, Веска Рангелова,която придружавала своя близка по време на пътуването. Не претърпя нещастието и водачът на микробуса Марио Тодоров на 49 години.

Днес - в деня на печал в Перник, всички те бяха изпратени в последния им път. Преди това кметът на Перник Вяра Церовска, регионалният шеф Ирена Соколова, представители на общинското управление, депутати, шефове на превозвачески компании, жители се събраха в централния градски храм " Св. Иван Рилски " на молебен в памет на жертвите на злополуката. „ Нека се молим за душите на нашите съграждани, а на нас живите Господ да ни даде здрав разсъдък, с цел да не съжаляваме за дейностите си ", сподели в проповедните си думи протойерей Борис Котев.

Кметът Вяра Церовска изрази дълбоки съболезнования към околните и роднините на починалите. " Перник е почернен, днешният ден е разгласен за погребален на територията на общината, анулирани са всички увеселителни мероприятия и тържества. Все още не мога да приема загубата на нашите почтени съграждани. От първия миг, в който разбрахме за нещастието, ние се включихме и се опитваме да помогнем с отношение и да бъдем до тях. Лично отидох в ловешката болница и заварих потърпевшите преди да бъдат превозени, приказвах с тях, приказвах с част от околните им ", изрази тъгата си кметът.

Докарването на телата на починалите стана посредством пернишките траурни организации, които демонстрираха съпричастност към нещастието на своите съграждани. Община Перник оказа помощ за погребенията. На околните на всеки от умрелите страната отпуска еднократна помощ от 325 лв..

БЧК пък открива специфична набирателна сметка за дарения в поддръжка на потърпевшите, които ще се нуждаят от средства за възобновяване си.

Екс депутатът доктор Валентин Павлов разгласи, че клиниките Европейска общност ДЕНТ на неговото семейство поемат гратис лекуването на потърпевшите, които имат лицево черепни контузии. „ Страшна покруса. Съболезнования на околните и съпричастност към потърпевшите. В този сложен миг за всички сме подготвени да помогнем и ще спомагаме с всичко належащо. Първото нещо, което можем да създадем е да прегледаме всички потърпевши и да предложим дентална помощ, тъй като най-вероятно огромна част от тях може да са с фрактури на челюстите и зъбите. Дентална клиника Европейска общност ДЕНТ ще поеме безплатно денталното лекуването на всички потърпевши. Поклон пред паметта на починалите ", написа той в профила си във Facebook.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР