периода от 26 декември до 18 януари Австрия преминава към

...
периода от 26 декември до 18 януари Австрия преминава към
Коментари Харесай

Австрия въвежда трета пълна карантина заради ковид -19

периода от 26 декември до 18 януари Австрия минава към трето затваряне поради ковид, заяви през днешния ден канцлерът Себастиян Курц.

Това озачава, че още веднъж ще бъдат затворени комерсиалните обекти, като се изключи магазините със артикули от първа нужда и аптеките, салоните за хубост и фризьорските салони. Ще работят денонощни ограничавания за излизане от къщи. Потелите и заведенията за хранене са затворени от 3 ноември.

„ Ние взехме решение да прекараме Рождество, както планирахме, само че от 26 декември още веднъж ще затегнем ограниченията “, съобщи Курц по време на конференцията.



Който има намерение да чества Коледа на открито, би трябвало да се прибере вкъщи най-късно в среднощ на 25 декември, написа „ Дер Щандарт “.

За да завърши заключването на 18 януари, популацията би трябвало да взе участие в всеобщо тестиране, което ще се организира на 16 и 17 януари. Онези, които не си създадат тест, ще бъдат принудени да останат затворени още една седмица до 24 януари, посочи канцлерът.

Властите в Австрия имат желание от 18 януари да отворят заведенията за хранене, магазините и комерсиалните центрове.

Всеки, който е подготвен да взе участие в тестирането през тези почивни дни или в дните преди този момент, ще могат от 18 януари още веднъж да се възползват от услугите в региона на търговията, културата, публичното хранене, туризма и местата, предвиждащи стеснен контакт с кожата на клиента, каквито са салоните за хубост и фризьорските салони. Онези, които не са подготвени да си създадат тест, ще останат затворени до 24 януари, а в случай че е належащо да излязат от къщи, ще би трябвало да употребяват наложително защитна маска за лице.



Курц разгласи, че от 18 януари всяка седмица ще се организират проби на хора от избрани професионални групи - да вземем за пример такива, които имат пряк контакт с клиенти, болничен личен състав, учители и възпитатели в детски градини, строителни служащи, както и в райони с огромен брой инфектирани. Училищата ще останат на отдалечено образование до 17 януари, а по-късно ще могат да се върнат в учебно заведение или с негативни проби, или с защитни маски.

По мотив всеобщото тестиране във Виена, изданието показва, че това ще бъде мъчно осъществимо. Капацитета в австрийската столица разрешава проби на най-много 150 000 индивида дневно. Това значи, че ще е нужна най-малко една седмица, с цел да бъдат тествани всички поданици на Виена. Засега няма никакъв писмен документ, който да урежда някакви правила за плановото осъществяване на това мероприятие.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР