Периферията на бурята Киърън достига България на 4-ти ноември, съобщава

...
Периферията на бурята Киърън достига България на 4-ти ноември, съобщава
Коментари Харесай

Страховита буря удря до часове Източна България! Какви са прогнозите?

Периферията на бурята " Киърън " доближава България на 4-ти ноември, оповестява Meteo Balkans.

Явленията стартират още тази нощ, като първи ще усетят смяна на времето Северозападна България. Тази вечер се чакат гръмотевични стихии над крайните западни и северозападни региони. Ще има условия и за шквалови феномени. 

Според Европейски Съюз и ГФС на 4-ти ноември, през страната ще премине добре изразен леден атмосферен фронт и обвързван с него средиземноморски циклон. Очакваме доста мощни пориви напразно над Централна и Източна България, като на доста места ще се разразят и мощни гръмотевични стихии.

Според SPM, ще има условия и за суперклетки! Бурите ще имат капацитет да причинят и материални вреди. 

Според нашите метеоролози предстоящата конюнктура ще е силно форсирана. Има възможност даже за едра градушка. Поривите напразно ще надминат 100 км. в час, а ситуацията, която се основава доста наподобява на тази през 2008 година на 22-ри април. Тогава над Североизточна България, бяха наблюдавани  и четири торнада. Подобна конюнктура крие и риск от вероятни слаби торнада (около F0-F1) вградени в суперклетките, само че въпреки всичко дано да не пресилваме нещата. 

Нашият коментар  тук е, че би трябвало да се подходи с огромно внимание към идната конюнктура. Защото предстоящите стихии ще имат огромен капацитет за материални вреди. Съветваме да избягвате пътуванията и проходите!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР