Перфектните дни“ на Вим Вендерс се развиват сред пренаселените небостъргачи

...
Перфектните дни“ на Вим Вендерс се развиват сред пренаселените небостъргачи
Коментари Харесай

Преглед на филма: „Перфектните дни“ на Вим Вендерс е възвишен

„ Перфектните дни “ на Вим Вендерс се развиват измежду пренаселените небостъргачи на Токио и тихите градски паркове, които Хираяма (Коджи Якушо) пресича всекидневно в работата си по разчистване публични тоалетни. Но мястото, където се намира филмът, в действителност е лицето на Якушо.

В този нежно величествен филм Хираяма излиза от скромния си апартамент всяка заран и се взира в небето с усмивка, излъчваща признателност. Хираяма споделя малко в хода на тихия, всекидневен филм на Вендерс. Малко се случва. И въпреки всичко топлото наличие на Якушо приказва доста за един филм, в който по-малкото може да значи доста повече.

Вендерс, 78-годишният немски режисьор, от дълго време е имал желания към проблематичните самотници. Помислете за прашния друмник на Хари Дийн Стантън в „ Париж, Тексас “ или за неизлечимо болния човек на Бруно Ганц в „ Американският другар “. Но филмът на Вендерс, който „ Перфектните дни “ най-вече си спомня, е „ Крилете на желанието “, където меланхолични ангели следят Берлин от ера...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР