Перфектната усмивка е първото нещо, което околните забелязват у нас,

...
Перфектната усмивка е първото нещо, което околните забелязват у нас,
Коментари Харесай

Кои са най-бързите начини да постигнем перфектна усмивка?

Перфектната усмивка е първото нещо, което близките виждат у нас, а голям брой изследвания сочат, че белите, равни и хармонично подредени зъби са доста по-добра препоръка за триумф, в сравнение с изисканият дрешник да вземем за пример. Факт е, че именни положението зъби разкрива какъв брой сме здрави и дали живеем в благоденствие, или в противен случай.

Трендът стимулира от ден на ден хора да потърсят професионална консултация за възстановяване на естетиката на зъбите. Онова, което плаши претендентите (освен звукът от зъболекарската машинка, естествено) е въпросът дали можем да получим натурален резултат, който не провокира асоциации за прясно подреден болничен теракот, майтапят се препатили пациенти.

 

Оказва се, че съществуват минимално инвазивни процедури, които да изравнят и хармонизират зъбите и макар интервенцията те да наподобяват натурално, създавайки чувство за добра грижа. Наричат се “бондинг ” и Invisalign и са измежду най-търсените услуги в стоматологичните кабинети в последно време.

 

В търсене на отговори за процедурата през днешния ден се обръщаме към доктор Яна Мохаммад-Бялева от дентална клиника Impression Dent. Тя изяснява, че „ бондингът “ съставлява непосредствено създаване на зъби или по този начин наречените директни композитни фасети. Той разрешава възобновяване с изящен фотополимер в едно посещаване, твърди ни доктор Бялева, успокоявайки, че не е нужно да жертваме годишната си отпуска.

 

Специалистите на Impression Dent предлагат процедурата на пациенти със счупени, пукнати или изтрити зъби, такива с кариеси в предната част, несъмнено за хора с криви или раздалечени зъби, както и за всевъзможни недостатъци в цвета и формата.

 

Друго преимущество на бондинга е, че той се прави без изпиляване, което е оптимално щадящо за зъба. Може да се създаде при съществуване на така наречен диастеми (бел.ред.: дистанции при централните резции) или при леки фрактури на режещите им ръбове, допълват от клиниката.

 

Специалистите изясняват, че бондингът се слага върху фронталната повърхнина на зъба и има за цел да усъвършенства естетиката. Именно за това, тази процедура се причислява към естетичната дентална медицина. В Impression Dent го ползват при потребност от лека промяна на формата, размера, цвета на зъба или при съществуващи голям брой остарели пломби.

“Бондингът е подобаваща процедура и по тази причина го предлагаме най-много при млади пациенти, които желаят да подобрят естетиката и хармонията на усмивката си и при които към момента не се постанова да прибягваме до по-инвазивни процедури в името на по-добрата хармония ”, твърди ни доктор Бялева, а ние съвсем събрахме храброст да посетим кабинета й.

 

Що се отнася до системата алайнери Invisalign, това е същинска гражданска война в корекцията на захапката и е превъзходна, транспарантна опция на брекетите! Д-р Бялева разкрива, че Invisalign е доста напреднал способ, равностоен на лекуването с брекети и с негова помощ могат да се лекуват диагнози като: дълбока и кръстосана захапка във фронталния и в страничния сектор, както и отворена захапка, а също по този начин неестетичните скупчвания и  дистанциите сред зъбите.

„ Невидимите “ шини се създават посредством профилирана 3D технология, която демонстрира по какъв начин ще се подредят зъбите при всяко пренасяне на шината. Invisalign разрешава също да видите вашите виртуални резултати и проект за лекуване, преди даже да го започнете. Така пациентът ще знае по какъв начин зъбите се чака да наподобяват, когато лекуването завърши.

 

За разлика от елементарните брекети, Invisalign технологията съставлява поредност от транспарантни шини, всяка от които се носи по една седмицa. Направени са по този начин, че последователно да изместват подредбата на зъбите, с цел да се реализира за оптимално малко време стремежи резултат. Te са комфортни за носене, не се виждат и не предизвикват стеснение, не пречат на говора, което ги прави желани и от дребни и от огромни пациенти.

 

Водещото преимущество е, че никой не може да забележи, че носите тези на практика транспарантни алайнери. Животът може да продължи естествения си ход, защото системата Invisalign прави своята работа дискретно, споделя опита от практиката си доктор Бялева.

 

Другият плюс на Invisalign, e че са преносими, което дава еластичност да консумирате обикновено храна и вода като просто свалите алайнерите за малко време. Също по този начин можете да премахнете алайнерите, с цел да изчеткате зъбите си, както нормално с конци, за пресен мирис и за поддържане на положително джука хигиена. 

 

За разлика от обичайните закрепени брекети, при алайнерите няма железни дъги. Това значи, че в множеството случаи ще имате  много по-малък брой визити при вашия Invisalign доктор. 

 

Лечението може да продължи приблизително до две години, само че по-често за 12 месеца резултатите са забележителни, разяснява доктор Бялева. Алайнерите би трябвало да се носят почти от 20 до 22 часа всеки ден, от самото начало на терапията, а резултатите значително зависят от това колко поредни са пациентите.

 

Много постоянно двата метода (корекция на зъбите с Invisalign и бондинг) се комбинират за реализиране на в действителност съвършена усмивка.

 

Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР