Перфектната лятна торта за малки и големи – смесваш, изсипваш

...
Перфектната лятна торта за малки и големи – смесваш, изсипваш
Коментари Харесай

Лятна торта, която обожават всички от 7 до 77! Бисквити, кисело мляко, плодове и 10 минути:

Перфектната лятна торта за дребни и огромни – смесваш, изсипваш във формата, украсяваш и готово! Най-трудната част е да изчакаш тортата да стегне в хладилника. Можете да употребявате не форма, а чашки или мини-формички със същата композиция от съставки – по този начин ще имате мини-тортички.

В тази рецепта са употребявани 4 типа плодове, които като я прочетете би трябвало да признаете, че е извънредно забавна и освежаваща композиция. Нещо, което може би ще ви отнеме най-вече време, е почистването и нарязването на плодовете… Ако по някаква причина не желаете да употребявате плодове, можете да ги замените с цветни желирани бонбони…

Ето и рецептата за тази освежаваща бис квитена торта с плодове и кисело мляко:

Лятна торта с плодове и кисело мляко

Необходими съставки:

1 1/2 чаша гъсто кисело мляко (като заквасена сметана)

1 чаша кондензирано мляко

1 чаена лъжичка дестилат от ванилия

300-400 г маслени бисквити или бисквити по желание и усет

400 г нарязани плодове (грозде, мандарини, нар, ябълки или по ваш избор)

 лятна бисквитена торта

Приготвяне:

Измийте добре избраните от вас плодове (ако сте купили такива, които не се белят, най-добре ги оставете за известно време в разтвор на сода бикарбонат). След това ги нарежете на ситно и отстранете всички семки.

 нарязани плодове

 плодове в купа

Комбинирайте нарязаните плодове в дълбока купа. Добавете гъстото кисело мляко и кондензираното мляко и най-после една чаена лъжичка ванилов дестилат. Разбъркайте добре с лъжица или шпатула, с цел да изравните съставките.

 плодове с кисело мляко

Застелете приблизително огромна форма или тава с транспарантно фолио или хартия за печене, след което на дъното наредете два реда бисквити. Подредете ги един върху различен. Няма потребност да ги киснете в течност, тъй като ще поемат влагата от киселото мляко и ще омекнат.

 бисквитена торта подготвяне

Разпределете половината от плънката отмерено върху бисквитите и заравнете. Отново се подреждат бисквитите на два реда и от горната страна се намазва с останалата плънка и се заравнява хубаво.

 бисквитена торта с плодове и кисело мляко

Отделете към 10 бисквити, поставете ги в торбичка с цип, след което използвайте точилка или нещо тежко, с цел да ги разточите допустимо най-ситно. Можете да употребявате и хаванче, а в краен случай – да ги стриете с ръце.

 бисквитена торта лято

Украсете тортата от горната страна с натрошени бисквити, след което я оставете в хладилника да се охлади за 10-12 часа или цяла нощ.

 лятна торта с бисквити и кисело мляко

Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР