Пентагонът все още не може да потвърди информацията за падането

...
Пентагонът все още не може да потвърди информацията за падането
Коментари Харесай

РЕАКЦИЯ: Пентагонът не може да потвърди информацията за падането на руски ракети в Полша

Пентагонът към момента не може да удостовери информацията за рухването на съветски ракети в Полша, заяви представителят на военното ведомство военачалник Патрик Райдър. По думите му в Съединени американски щати това известие се приема съществено и се ревизира.

" Дадохме да се разбере доста ясно, че ще пазиме всеки сантиметър от територията на НАТО ", сподели генералът, добавяйки още един път, че известията за ракети към момента не са доказани.

Реакцията на Чехия, Естония и Латвия на хипотетичното рухване на ракета в Полша:
Чешкият министър председател Петр Фиала: " Ако Полша удостовери, че ракети са блъснали и нейна територия, това ще бъде спомагателна ескалация от страна на Русия. Ние мощно поддържаме нашия съдружник в Европейски Съюз и НАТО. "
Министърът на защитата на Чехия Яна Чернохова: „ Скоро ще разберем дали това е неточност или акт на единодушие и провокация. Сега всички страни се пробват бързо да проверяват това, в това число да открият тъкмо какъв вид ракети са били включени. “
Министърът на външните работи на Латвия Едгарс Ринкевичс: „ Попадението на съветски ракети на територията на членка на НАТО е доста рискова ескалация от страна на Кремъл, Латвия показва цялостната си взаимност с нашия съдружник Полша и ще поддържа всички дейности, които Полша счита за подобаващи. “
Естонско външно министерство: " Естония е подготвена да отбрани всеки сантиметър от територията на НАТО. Ние сме изцяло солидарни с нашия непосредствен съдружник Полша. "
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР