Пентагонът смята, че Иран погрешно е уцелил с ракета пътническия

...
Пентагонът смята, че Иран погрешно е уцелил с ракета пътническия
Коментари Харесай

САЩ смятат, че Иран е свалил украинския самолет, според Тръмп "някой може да е сбъркал"

Пентагонът счита, че Иран неправилно е уцелил с ракета пътническия аероплан на Ukrainian International Airlines, разрушил се през вчерашния ден, а източници от службите за сигурност в Лондон настояват, че английските управляващи са получили достъп до американската информация и тя също е в тази посока.

Това оповестяват американски медии, Би Би Си и " Гардиън " ден и половина откакто самолетът със 176 души на борда се разруши едвам минути след политане и никой не оцеля. Свои източници в службите и Пентагона цитират " Ройтерс ", Си Би Европейски Съюз, " Нюзуик " и други. Според източниците на " Ройтерс " изстрелването на две ракети е засечено от американски спътници малко преди самолетът да катастрофира, има и свидетелства за детонация.

Инцидентът стана същата заран, когато Иран изстреля голям брой ракети против сили на Съединените щати в Ирак, само че нанесе единствено материални вреди. Оттогава има доста спекулации дали двата случая са свързани. В интернет се появиха и фотоси, чиито източници настояват, че те демонстрират мястото на случая и дават ясни индикации за повода (например удар във въздуха), само че достоверността им не може да бъде доказана.

По-рано през днешния ден обаче Украйна разгласи, че не изключва тероризъм и удар от ракета като версии за събаряне на самолета. Преди малко ръководителят на Съвета за сигурност и защита на Украйна сподели пред публицисти, че съгласно Киев е допустимо полет 752 да е свален от ракета съветско произвеждане.

 Съединени американски щати считат, че Иран е свалил украинския аероплан, съгласно Тръмп
© Reuters

Коментарът на американския президент Доналд Тръмп бе колеблив - че злополуката на украинския аероплан може да е била неточност. " Някой може да е сбъркал, " сподели той и добави, че има съмнения по въпроса, съобщи " Ройтерс ".

Екип от 45 украински специалисти към този момент е в Техеран, с цел да проверява случая.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР