Пентагонът може да започне да снабдява Украйна с евтини оръжия,

...
Пентагонът може да започне да снабдява Украйна с евтини оръжия,
Коментари Харесай

САЩ прехвърлят Украйна на евтино оръжие

Пентагонът може да стартира да доставя Украйна с евтини оръжия, които няма да натоварват американските военни арсенали напролет. Говорим за въздушни бомби, които могат да бъдат изстрелвани от земята благодарение на реактивни мотори от познатите установки ХИМАРС. Техният обсег е 150 километра. Какво значат тези изказвания на Пентагона и какъв брой рискови са бомбите, обещани на Киев?

Пентагонът обмисля предложение от „ Боинг “ да достави на Украйна малогабаритно високоточно управляемо оръжие, заяви Ройтерс в понеделник. Става дума за снарядите ГЛСДБ (GLSDB - Ground-Launched Small Diameter Bomb – „ Наземна бомба с дребен диаметър “). Снарядът се състои от два съществени съставния елемент: високопрецизна авиационна бомба с дребен диаметър ГБУ-39 и ракетен мотор M26.

Както по-рано изясни порталът „ Милитари Ревю “, специалистите приписват ГЛСДБ на управляеми ракети, които могат да бъдат сложени на РСЗО. И двата съставния елемент - бомбата и моторът - са " необятно показани в складовете на американската войска ", отбелязва „ Ройтерс “. Ракетният мотор M26 е " относително постоянно срещан ". Що се отнася до модела бомба ГБУ-39, той коства към 40 000 долапа, което прави готовия снаряд ГЛСДБ на ниска цена, а главните му съставни елементи елементарно налични.

„ Ройтерс “, базирайки се на документите, с която разполага, и данни от три източника, оповестява, че системите ГЛСДБ могат да бъдат доставени в Украйна напролет на 2023 година „ Ройтерс “ показва, че обсегът на техническия план на „ Боинг “ е почти 150 км, което ще разреши на Киев да поразява значими цели в съветския гръб, които преди този момент са били недостъпни.

Шведският тръст „ Сааб “ (вторият, дружно с „ Боинг “, разработчик на системата ГЛСДБ), оповестява на своя уеб страница: снарядът се ръководи благодарение на сателитна навигационна система и може да се употребява при всевъзможни метеорологични условия против бронирани машини. Бомбата ГБУ-39, която ще действа като бойна глава на ГЛСДБ, има дребни сгъваеми крила, които ѝ разрешават да се плъзга над 100 километра при рухване.

„ В този случай ВСУ имат опция да нанесат удари по Крим и сухопътния кулоар към полуострова, както и по тила на Русия в други райони “, разяснява Александър Бартош, член-кореспондент на Академията на военните науки.

На Киев ще бъде препоръчана тъкмо такава система, защото след излизането на Съединени американски щати от Афганистан в Америка са останали огромен брой авиобомби, сподели пред „ Ройтерс “ Том Карако, специалист по оръжията и сигурността в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания. Според него Украйна в този момент няма самолети, които да хвърлят бомби, по тази причина се оферират новаторски способи за потреблението им.

Втората причина за вероятното прекачване на " евтини бомби " в Киев е, че военните ресурси на Съединени американски щати и съдружниците бързо понижават. В същото време Украйна е изправена пред възходяща потребност от по-добри оръжия, до момента в който спорът продължава. Според американски специалисти подобаващ вид за Украйна би била „ бомба с наземно базиране “.

Заслужава да се означи, че ГЛСДБ е нова разработка, основана е от 2019 година През октомври изпълнителният шеф на „ Сааб “ Микаел Йохансон приказва за готовността на снаряда: „ В близко бъдеще ще чакаме подписването на контракти за закупуване на този модел. “

Предложената система от „ Боинг “ и „ Сааб “ е една от " към 5-6 нови муниции, планувани за произвеждане за Украйна и източноевропейските съдружници на Съединени американски щати ", споделиха източници от военно-промишления комплекс пред „ Ройтерс “. Дъг Буш, комисар по закупуването на американската войска, сподели пред Пентагона предходната седмица, че военните обмислят да ускорят производството на 155-милиметрови артилерийски снаряди. Тези муниции сега се създават единствено в държавни заводи, само че Пентагонът приканва да бъде позволено на изпълнителите в региона на защитата да ги създават.

Що се отнася до малогабаритните авиационни бомби ГБУ-39 и снарядите ГЛСДБ като средство за доставка, главният въпрос е какъв брой такива системи Съединени американски щати действително ще могат да предадат разполагаем на ВСУ, споделят специалистите.

„ Едно е, в случай че доставят 50 части като опит. Друго нещо е, в случай че бъдат въведени, да вземем за пример, пет хиляди или повече. В тези случаи се възнамерява друга степен на опасност за Русия “, споделя Сергей Денисенцев, специалист в Центъра за разбор, тактики и технологии.

Самият „ Ройтерс “ частично дава отговор на този въпрос. Според документа за предложение на „ Боинг “ до Европейското командване на Съединени американски щати, което сега управлява доставките на оръжия за Украйна, главните съставни елементи на ГЛСДБ ще идват от военни хранилища на Съединени американски щати. Очаква се производството на оръжия да бъде открито до 2023 година В същото време източниците вършат спогодба: темпът на произвеждане ще бъде относително невисок.

Въпреки че няколко единици от ГЛСДБ към този момент са създадени, има доста логистични бариери пред всеобщото произвеждане. За да го форсира, Пентагонът ще се нуждае от единодушието на най-малко шест снабдители на части.

Сергей Хатильов, някогашен шеф на Зенитно-ракетните сили на командването на специфичните сили на Военновъздушни сили на Русия, отбелязва, че даже в случай че снарядите бъдат доставени на ВСУ в нужното количество, има подозрения, че украинските военни ще могат да ги използваме дейно.

„ Трябва да разберете, че тези дребни бомби, които се загатват в предлагането на „ Боинг “, са управляеми бомби. Следователно, с цел да попаднат на разстояние 150–160 км, да вземем за пример, в Севастопол, е належащо, жестоко казано, да преминете през цялото Черно море, да влязат в зоната на поразяване на зенитната ракета С-400 система, зоната на поразяване на Противовъздушна отбрана на съветския флот, да унищожат кораба, да унищожат зенитно-ракетния полк и едвам по-късно да употребяват тази бомба ”, показва Хатильов, съгласно който сходен сюжет е нереалистичен.

Събеседникът не изключва, че сходни изявления са „ следващите плашила “. „ Така Западът се пробва да излезе от обстановката, в която се намира. Киевският режим и неговите западни настойници към този момент нямат пари за военни дейности, боеприпасите и логистиката са на привършване. Америка предвижда понижаване на доставките на оръжие за ВСУ “, изяснява Хатильов.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР