Акциите на Peloton скочиха след партньорство с бивш враг Lululemon

...
Пелотон и Лулулемон, бивши врагове, се обединяват. Фитнес компаниите обявиха
Коментари Харесай

Пелотон и Лулулемон, бивши врагове, се обединяват.

Фитнес компаниите обявиха петгодишно „стратегическо глобално партньорство“, което включва Lululemon да се откаже от своя фитнес хардуер Mirror, а Peloton да прекрати частните си маркови облекла за фитнес. Финансовите условия на сделката не бяха оповестени.

В началото на следващия месец Lululemon ще произвежда облекло за фитнес с марката Peloton, слагайки край на двугодишния опит на Peloton да произвежда вътрешно облекло за фитнес като съперник на Lululemon. Линията за облекло предизвика съдебно дело между компаниите, като Lululemon обвинява Peloton в създаването на „продукти за копиране“. Двете компании приключиха делото миналата година.

Новата линия дрехи ще се продава онлайн и в студиото на Peloton от 11 октомври.

В замяна Lululemon ще спре да продава своето фитнес устройство Mirror за $995 до края на годината и скоро ще прекрати производството на свои собствени фитнес класове, подобни на Peloton. През следващите няколко месеца стрийминг фитнес класовете на Peloton ще бъдат достъпни в приложението „Lululemon Studio“ за абонати. Lululemon пусна отново приложението преди около година като конкурент на Peloton, давайки на абонатите стрийминг класове от модерни фитнес студия, като любимите на знаменитостите AARMY и Dogpound.

Mirror беше болно място за Lululemon от закупуването му по време на разгара на пандемията Covid-19 през 2020 г. Придобиването на стойност 500 милиона долара беше отписано по-рано тази година, като по същество стана безполезно и принуди Lululemon да търси стратегически алтернативи на устройството. Последно усилие през 2022 г. да се намали цената му и да се разшири привлекателността му с нови фитнес класове изглежда не успя да предизвика интерес от страна на потребителите.

„Като обединяваме най-доброто във фитнес съдържанието с най-доброто в спортното облекло, ние ще дадем на нашите общности уникални по рода си преживявания и специално съдържание, което ще ги вдъхнови да постигнат целите си“, каза Дион Камп Сандърс, шеф на Peloton нововъзникващ бизнес служител, в прессъобщение.

Партньорството произтича от това, че и двете компании осъзнават, че „задълбочаването в области извън техните основни компетенции не дава резултати“, според Нийл Сондърс, анализатор на дребно за GlobalData.

„Натискането на Peloton в облеклото беше провал, тъй като изборът беше слаб и изглеждаше невероятно лишен от блясък в магазините. Компанията не правеше достатъчно обеми, за да оправдае операцията“, каза Сондърс пред CNN. „Устройството Mirror на Lululemon беше провал, защото беше твърде скъпо и сложно.“

„Партньорството е от полза и за двете фирми, но Peloton вероятно се нуждае от него повече, тъй като все още е на много нестабилна финансова позиция“, добави той.

Акциите на Peloton (PTON) скочиха с 14% в предпазарната търговия в четвъртък, докато акциите на Lululemon (LULU) останаха без промяна.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР