Пекин заяви, че девет китайски работници са сред 1-те души,

...
Пекин заяви, че девет китайски работници са сред 1-те души,
Коментари Харесай

Според Пекин бомба е причина за инцидента с автобус в Пакистан

Пекин съобщи, че девет китайски служащи са измежду 1-те души, убити в бомбено нахлуване против рейс в северозападен Пакистан и прикани за строго наказване, само че Исламабад твърди, че.

Автобусът превозваше към 40 китайски инженери, геодезисти и механици до строителната площадка на язовир за водноелектрически централи в провинция Хибер Пактунхва. Исламабад е най-близкият районен съдружник на Пекин, само че сигурността на китайските служащи в тази страна от дълго време буди терзания. Голям брой от тях са основани в страната за контрол и създаване на инфраструктурни планове.

В изказване на пакистанското външно министерство се споделя, че рейсът " е паднал в дере след механична щета, довела до приключване на газ, който е предизвикал гърмеж ". Междувременно представителят на външното министерство на Китай Джао Лицзян изрази своя " потрес и наказание поради атентата ". Той прикани Пакистан да " накаже строго " отговорните и " съществено да отбрани " китайските жители и планове.

По-рано китайското посолство в Исламабад съобщи, че неговите жители са били подложени на " нахлуване ".

И двете страни оповестиха, че девет китайски служащи и трима пакистанци са починали при случая, който се случи към 7 часа сутринта.

Ариф Хан Юсафзай, върховен държавен чиновник в област Кохистан, където се е случил гърмежът, сподели, че към 28 души са ранени. Те са били трансферирани в болница от военните, оповестиха чиновници.

Пакистанските управляващи оповестиха, че се води следствие.
 10 починали при гърмеж на рейс в Пакистан 10 починали при гърмеж на рейс в Пакистан
При гърмеж на рейс в северозападен Пакистан, който по-късно се потопи в дере, починаха 10 души, в това число шестима китайски граждан...

Изграждането на язовир Дасу на река Инд е почнало през 2017 година и е би трябвало да бъде завършено в границите на пет години, сочи Пакистанската организация за развиване на водите и енергетиката.

През април пакистанските талибани поеха отговорност за офанзива на атентатор-камикадзе в първокласен хотел в югозападен Белуджистан, където се беше настанил китайският дипломат. Дипломатът се отърва незасегнат от атентата.

Наскоро групата пое отговорност за поредност от набези - освен в неспокойните племенни региони на Пакистан по границата с Афганистан, само че и в градовете на страната, в това число в столицата Исламабад.

През последните години Пекин вложи милиарди долари в Пакистан, с цел да ускори инфраструктурата на страната. Но плановете, финансирани от Китай, провокираха неодобрение, изключително измежду сепаратистките групи, които настояват, че локалните поданици виждат дребна изгода, като множеството работни места отиват на външни лица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР