Пекин ще започне да ваксинира срещу COVID-19 определени групи хора

...
Пекин ще започне да ваксинира срещу COVID-19 определени групи хора
Коментари Харесай

В Пекин започва ваксинация срещу COVID-19

Пекин ще стартира да имунизира против COVID-19 избрани групи хора с по-висок риск от заразяване, оповестиха градските здравни управляващи в четвъртък, съобщи Радио Китай.

Девет групи от хора на възраст от 18 до 59 години ще получат имунизацията преди началото на обичайна Нова година – Пролетния празник, който се пада на 12 февруари. Те включват митническите инспектори, които са в директен допир с вносни замразени храни, и чиновниците, работещи в транспортния бранш, посочи Гао Сяоджун, представител на Пекинската здравна комисия.

След като имунизациите бъдат пуснати на пазара, пекинските управляващи ще стартират имунизация и на други групи въз основата на резервации, сподели още Гао.

Националната администрация за медицински артикули разгласи в четвъртък, че е издала позволение за стартиране на пазара на първата локална ваксина против COVID-19. Тя е създадена от Пекинския институт за биопродукти, който е част от групата „ Биотек “ (Biotec), обвързвана с фармацевтичния колос „ Синофарм “ (Sinopharm).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР