Пекин ще наложи реципрочни ограничения на всички американски дипломати в

...
Пекин ще наложи реципрочни ограничения на всички американски дипломати в
Коментари Харесай

Пекин наложи ограничения на всички американски дипломати в Китай

Пекин ще наложи " реципрочни ограничавания " на всички американски дипломати в Китай. Те са в отговор на подхванатите дейности в Съединени американски щати против китайски дипломати. Това разгласи Министерството на външните работи на азиатската страна, представено от Агенция Франс Прес.

В известие ведомството означи, че ще бъдат приложени контрамерки за всички чиновници в американското посолството и консулствата, както и на консулството в Хонконг. Не се прецизира какви тъкмо ограничения ще бъдат въведени.

" За да призовем Съединени американски щати да анулират неправилните си решения допустимо най-скоро, китайската страна неотдавна изпрати дипломатическа нота, в която разгласи реципрочни ограничавания за американското посолство и консулствата , в това число и генералното консулство в Хонконг ", акцентират от ведомството.

Преди дни китайското държавно управление заплаши да отговори на нови рестрикции на Съединени американски щати, които засягат китайски дипломати, такива като условие да получат позволение при посещаване на университети или срещи с локални представители.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи предходната седмица, че тези ограничения са в отговор на открития от дълго време надзор над американски дипломати в Китай.

Министерството на външните работи на Китай акцентира, че наложените на китайски дипломатически чиновници ограничавания от Вашингтон вредят на връзките сред двете страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР