Пекин предупреди Сеул и Вашингтон да не предизвикват конфронтация с

...
Пекин предупреди Сеул и Вашингтон да не предизвикват конфронтация с
Коментари Харесай

Китай с предупреждение към Сеул и Вашингтон: Не предизвиквайте война

Пекин предизвести Сеул и Вашингтон да не провокират борба с Пхенян, съобщи Франс прес. Предупреждението пристигна, откакто президентите на Съединени американски щати и на Южна Корея Джо Байдън и Юн Сук-йол предизвестиха Северна Корея, че в случай че употребява нуклеарно оръжие, то това ще породи за нея риск от завършек на нейния режим, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Всички страни би трябвало да се изправят пред проблемите на Корейския полуостров и да изиграят градивна роля в насърчаването на спокойно решение на въпроса ", съобщи през днешния ден говорителката на китайското външно министерство Мао Нин.

Тя прикани да не се подклажда преднамерено напрежението, да не се провокира борба и да не се насочат закани.

Предупреждението си Байдън и южнокорейският му сътрудник насочиха по време на среща през вчерашния ден в Белия дом. Те дадоха обещание и да реагират бързо при положение на севернокорейска нуклеарна офанзива и се договориха да засилят доста тяхното съдействие в региона на защитата, включително и нуклеарната защита.

Пекин осъди това решение и съобщи, че Вашингтон пренебрегва районната сигурност и упорства да употребява тематиката за Корейския полуостров, с цел да основава напрежения.

" Това, което вършат Съединени американски щати, провокира борба сред лагерите, подкопава режима на нуклеарно неразпространение и стратегическите ползи на други страни ", сподели говорителката на китайското външно министерство.

" Американските дейности утежняват напреженията на полуострова, подкопават мира и районната непоклатимост и са срещу задачата за денуклеаризация на полуострова ", предизвести тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР