Педиатърът д-р Митова вече има график и в Диагностично-консултативния център

...
Педиатърът д-р Митова вече има график и в Диагностично-консултативния център
Коментари Харесай

ДКЦ „Бургасмед“ увеличава амбулаторните прегледи за деца

Педиатърът доктор Митова към този момент има график и в Диагностично-консултативния център и ще съветва дребни пациенти от 28-дневна до 18-годишна възраст

Специалистът по педиатрия в Отделението по детски заболявания на МБАЛ „ Бургасмед “ доктор Владислава Митова към този момент стартира и прегледи по график в ДКЦ на същия медицински комплекс. Д-р Митова преглежда деца от 28-дневна до 18-годишна възраст, като в амбулаторната си процедура работи и с посоки по НЗОК.

Освен амбулаторните прегледи и работата в отделението, доктор Митова е един от експертите, които обслужват Детския наложителен кабинет на ДКЦ „ Бургасмед “, който работи непрекъснато от понеделник до неделя, като по НЗОК се обслужват гратис единствено пациентите на персоналните лекари, сключили контракт с лечебното заведение за часовете от 20:00 ч. вечерта до 8:00 ч. сутринта през работните дни и непрекъснато през почивните и празничните дни.

Д-р Митова работи в Детско поделение на болничното заведение от 7 години, а преди този момент е част от екипа на Спешното поделение. Била е доктор и в Отделението по пулмология във Военна болница – Варна, както и помощник в Катедрата по патофизиология на МУ-Варна.

 „ Насочих се към педиатрията, тъй като децата за мен са доста специфични и ми харесва да работя с тях “, разяснява детската лекарка. Тя показва, че сега  вирусните инфекции при децата са породени от три съществени вируса - грипен, ковид и респираторно-синцитиален. „ При децата най- постоянно се визира дихателната система и се следи мъчителна кашлица. При тях доста постоянно тези вирусни инфекции протичат и със стомашно-чревна симптоматика “, изяснява тя.

Педиатърът предизвестява, че пикът на заболеваемостта от грип и остри респираторни инфекции в Бургас и района се чака да е от края на януари до вероятно март и тогава евентуално напорът от дребни пациенти към отделението и към Детския наложителен кабинет ще нарасне значително.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР