Педиатърът д-р Антония Първанова и и математикът проф. Огнян Кунчев

...
Педиатърът д-р Антония Първанова и и математикът проф. Огнян Кунчев
Коментари Харесай

Отново спор в ефир: Лекар и математик си размениха остри реплики заради зеления сертификат

Педиатърът доктор Антония Първанова и и математикът проф. Огнян Кунчев в спор в ефира на Нова телевизия за това би трябвало ли да отпадне зеленият документ. Според Първанова документът не работи като епидемиологична мярка.

" Придава се прекалено много значимост на документа като мярка, която би трябвало да ограничи пандемията. Това е административна мярка. Нормално е в даден миг да падне и то поради една единствена причина. Документът се дава при имунизиране, след преболедуване или поради съществуване на антитела. Факт е обаче, че имунизираните хора се разболяват и популяризират вируса.  Когато си имунизиран и вървиш на всички места, само че в това време си се заразил, ти си един неконтролируем пропагандатор. 

Остана една единствена изгода от имунизацията – лекото преболедуване, само че това не лимитира пандемията ", изясни тя. По думите й не е допустимо да реализираме 60% ваксинирано население.

" Зеленият документ даже не се съблюдава прецизно. Епидемията по този начин или другояче върви на талази. Хубавото е, че Омикрон е по-лек ", сподели още лекарят.

На противоположното мнение е проф. Огнян Кунчев.

" Ние сме в половин локдаун и по тази причина бройките понижиха. Учениците не вървят на учебно заведение, отново жертвахме образованието. В момента се намираме в плато, само че в този момент като се децата се върнат в кла, заболеваемостта още веднъж ще тръгне нагоре ", сподели той.

" Има доста хора, които се пазят, имунизираха се и в този момент би трябвало да ги жертваме, тъй като се чудим защо са ни ограниченията и документите ", безапелационен бе математикът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР