Педагогически съвет ще реши какво наказание ще бъде наложено на

...
Педагогически съвет ще реши какво наказание ще бъде наложено на
Коментари Харесай

Обиди накарали ученик да забие химикал в лицето на свой съученик

Педагогически съвет ще реши какво наказване ще бъде наложено на десетокласникът, който прати в "Пирогов " собствен съученик след сборичкване. Арена на свадата е била класната стая на езиковата гимназия "Свети Методий " в столичния квартал "Красно село ". При спора сред двамата едното момче държало писалка и я забило в скулата на съученика си.

"Конфликтът е подбуден заради замяна на обидни думи. Не е имало спор сред тях до този миг. Самите момчета са от положителни фамилии, спортисти са, даже протегналият ръка на другия показа доста добре учебното заведение преди седмица ", показа пред Bulgaria ON AIR шефът на учебното заведение Таня Трапова. По думите ѝ момчетата са другари. Въпреки другарството обаче се стига до случая.

"В тази възраст закачките сред момчетата са малко по-грубички. Те в този момент съзряват душевен и физически и мъчно се оправят с това. Може би и това е повода да се случи този безразсъден случай ", разяснява педагогическият консултант на учебното заведение Олимпия Тенева.

Таня Трапова разясни, че потърпевшото момче е претърпяло незабавна интервенция и няма заплаха за живота му. То е споделило, че се усеща добре и няма самообладание да се върне в учебно заведение.

Педагогическият консултант сподели, че ще бъдат извършени специфични часове във всеки клас, отдадени на експанзията. По нейните думи учениците би трябвало да схванат, че всеки жест и всяка дума би трябвало да се премерят, с цел да не се получават такива неща.

Момчето, което е протегнало ръка на съученика си, ще получи наказване от правосъдните управляващи и по-късно ще бъде осъдено и от учебното заведение. От управлението обясниха, че е допустимо да бъде изключено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР