Печените картофи са едно от най-вкусните и евтини ястия. Те

...
Печените картофи са едно от най-вкусните и евтини ястия. Те
Коментари Харесай

Пет начина да изпечем картофи

Печените картофи са едно от най-вкусните и евтини ястия. Те могат да бъдат поднесени както независимо, по този начин и като гарнитура към разнообразни месни и рибни ястия.

Картофите са добър източник на фибри, витамин С и други потребни субстанции. Има доста способи да се изпекат картофи. Сами можете да изберете метода, който е най-подходящ за вас, а можете и да експериментирате.

Необходими артикули: 1 кг картофи, заквасена сметана на усет, 3-4 супени лъжици зехтин, 1 супена лъжица масло, кашкавал или сирене на усет, сол и черен пипер на усет.

 Картофи

Картофите се измиват добре под течаща вода с гъба вместо да се обелват, и по-късно се подсушават добре. Махат се наранените и загнилите места. Набождат се на няколко места с вилица.

Всеки един от картофите се намазва добре със зехтин, с цел да бъде затрупан напълно с лой. Поръсват се с черен пипер и сол. Картофите се поставят в тава и от горната страна се разпределя маслото. Пекат се от 45 до 60 минути на 220 градуса. Когато са подготвени, а това елементарно се ревизира с вилица, се заливат със сметана и се поръсват с настърган кашкавал.

Можете също по този начин да опечете картофите по бавния метод. Подготвените за печене картофи се пекат 1 час на 170 градуса и по-късно още 40 минути на 190 градуса. Това прави коричката хрупкава. Ако картофите са по-дребни, се пекат 1 час на 170 градуса и 20 минути на 190 градуса.

 Печене на Картофи

Можете да опечете картофи в алуминиево фолио. Картофите се измиват, подсушават, намазват се със зехтин, поръсват се със сол и черен пипер. Всеки картоф се поставя в парче фолио, прибавя се късче масло и фолиото се увива към картофа. Пече се до омекване на картофа. Печенето е от 45 до 60 минути на 220 градуса.

Картофи могат да се опекат и в микровълнова фурна. Измитите и подсушени картофи се набождат с вилица на няколко места и се поставят в паница. Пекат се 5 минути на оптималната мощ в микровълновата. Обръщат се на другата страна и се пекат още 5 минути. Ако към момента не са подготвени, се пекат още 1 минута. Интервалите от по 1 минута не престават, до момента в който картофите не се опекат.

Петият метод за печене на картофи е с прибавяне на течност. Картофите се измиват добре с гъба, само че не се подсушават. Течността, която остава върху тях, спомага за по-наситения им усет при печене.

Печете картофите на 165 градуса към 4 часа. С помощта на този способ картофите ще са с мека коричка и доста леки и приятни на усет.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР