Само няколкостотин жители остават в оживения град Вовчанск в североизточна

...
Само няколкостотин жители остават в оживения град Вовчанск в североизточна
Коментари Харесай

Само няколкостотин жители остават в украинския граничен град на фона на руското нападение

Само няколкостотин поданици остават в оживения град Вовчанск в североизточна Украйна, където войските на Киев са вкарани в интензивни борби с съветската войска, съгласно на локалните управляващи.

Градът, чието предвоенно население от 17 000 бе намаляло до едвам 2 500, преди Русия да възобнови сухопътната си офанзива предходната седмица, се очерта като фокусна точка, защото яростните борби обгръщат районите Харков и Донецк.

Украински локални управляващи обявиха, че се притесняват, че ориста на Вовчанск може да повтори тази на Бахмут и Авдиевка, украински градове, където яростните боеве и тактиката на изгорената земя принудиха украинците да се изтеглят.


В града остават единствено 200-300 души, сподели регионалният губернатор на Харков Олег Суниегубов, до момента в който войските на Москва напредват в опит да го обкръжат от три направления.

Лошо построените укрепления и трайният дефицит на муниции разрешиха на Русия да напредне в региона предходната седмица, споделиха локални чиновници и бойци...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР