Печена кобра. Халюциногенен корен. Печено куче. Това са част от

...
Печена кобра. Халюциногенен корен. Печено куче. Това са част от
Коментари Харесай

Печено куче, кобра на скара и чай от канабис – гастрономическите капризи на най-жестоките диктатори

Печена кобра. Халюциногенен корен. Печено куче. Това са част от обичаните ястия на най-бруталните диктатори на 20 век. Книгата на Виктория Кларк и Мелиса Скот „ Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants “ разкрива изненадващи обстоятелства за диктаторите, в това число маниерите им на масата, хранителни привички и страхове от отравяне, написа Труд. Ето и няколко от тях.

Ким Чен Ир обича чорба от перки на акула и кучешко месо, както и свинска мехлем. Севернокорейският деспот счита, че супата от кучешко месо му придава неуязвимост и неустрашимост. Той е огромен фен на коняк Hennessy.

Ким Чен Ир ръководи от 1994 до 2011 година и до момента в който е на власт, Северна Корея изпада в дълбока рецесия, която се трансформира в всеобщ апетит. Докато корейците гладуват, водачът държи огромен екип от особено подготвени дами, които ревизират дали целият ориз в чинията му има идентичен размер, форма и цвят.

Адолф Хитлер е вегетарианец и в края на живота си яде единствено картофено пюре и бульон. Някои считат, че придържането му към вегетарианска диета е идеологически стимулирано, само че евентуално той се въздържа от месо, с цел да се бори с хроничното отичане и запек.

Хитлер, водачът на нацистка Германия, е прочут с завладяването на обширни територии в Европа и Северна Африка по време на Втората международна война и всеобщото заличаване на евреи, роми, славяни и други нации. Той толкоз се опасява да не бъде токсичен, че държи група от 15 дегустатори и яде единствено в случай че никой от тях не почине в границите на 45 минути след приемането на храната.

Съветският водач Йосиф Сталин доста обича родната си грузинска кухня, в която доминират орехи, чесън, сливи и вино. Той обича да се състезава по количеството изпити питиета и да се любува на храненето, което постоянно продължа повече от шест часа. Комплексно меню се изготвя от цялостен екип готвачи.

Италианският деспот Бенито Мусолини обича елементарна салата, гарнирана с едро нарязан чесън, полята със зехтин и поръсена с свеж лимонен сок. Той има вяра, че френската кухня е „ нищо “. Мусолини, който основава фашистката партия в Италия и построява тоталитарна страна, избира да вечеря вкъщи със брачната половинка си с Ракел и петте си деца. Обядът в къщата е в тъкмо избран час и всички чакат на масата с цялостни чинии, до момента в който главата на фамилията се появи.

Бившият деспот на Уганда, военачалник Иди Амин, обича печено яре, маниока и самун с просо. Той яде 40 портокала дневно, вярвайки, че това е „ естествена виагра “. По-късно, когато живее в заточение в Саудитска Арабия, той обича да хапва пиле в KFC и пица.

Иди Амин смъква определеното държавно управление с боен прелом и се афишира за президент. Той брутално ръководи Уганда в продължение на осем години и избива към 300 хиляди жители. Иди Амин има интервал, когато обича всичко английско и даже слага началото на традицията за вечерно пиянство на чай. Носят се клюки за неговия канибализъм.

Камбоджанският деспот Пол Пот обича еленско месо, месо от дива свиня, змии, пресни плодове, бренди и китайско вино. Харесва и печена кобра. Пол Пот и неговите комунистически Червени кхмери провеждат брутална стратегия за обществено възобновяване, която довежда до изтезанието, несъразмерната работа или апетит на близо 2 милиона камбоджанци. Пол Пот провежда първокласни пиршества, а на поданиците му е разрешено да ядат единствено вода с няколко зърна ориз.

Румънският водач Николае Чаушеску обича вегетарианска лазаня със сос от яйца, разрушени със заквасена сметана, румънски шаран в аспик, както и елементарни салати от домати, лук и сирене фета с пържола. Чаушеску ръководи социалистическа Румъния от 1965 до 1989 година Той не яде храна, която не е непроверена и изхвърля ястия от чинията си на пода по време на публични събития.

Франсиско Масиас Нгуема, първият президент на Екваториална Гвинея, който избива или прави политически бежанци от една до две трети от популацията на страната и при който Екваториална Гвинея стартира да се назовава „ африканското Дахау “, обича да пие банг – чай, изработен от женски кълнове от канабис и ибога, корен от африкански шубрак с халюциногенни свойства. Малко се знае за питателните навиците на Нгуема, само че има клюки, че той е човекоядец и събира черепи в хладилника си.

Хаитянският деспот Франсоа Дювалие, прочут още като Papa Doc, е диабетик и има сърдечни проблеми, когато идва на власт през 50-те години. До 1971 година, преди гибелта му, брачната половинка му го храни с лъжичка. След вечеря баща Док обича да се забавлява, като слиза в катакомбите, чиито стени са боядисани в кървавочервено, и следи през дребна пролука по какъв начин враговете му биват изтезавани.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР