PCR тестът и попълването на онлайн декларация с QR код

...
PCR тестът и попълването на онлайн декларация с QR код
Коментари Харесай

PCR тестът влезе в офертите за празнуване на Нова година

PCR пробата и попълването на онлайн декларация с QR код влезе в офертите за празнуване на Нова година в Гърция, сподели инспекция на „ Телеграф “ измежду предложенията на туроператорите и туристическите организации в нета.

Ако желаете да си кажете ЧНГ в 4-звезден хотел в Атина, ще би трябвало да платите най-малко 449 лв.. Цената включва пътешестване с рейс, три нощувки със закуски, само че за празничната новогодишна вечеря ще би трябвало да платите в допълнение 145 лв. за възрастен и 70 лв. за дете до 12 година Отделно се заплащат и спомагателните екскурзии и входни такси за разнообразни забележителности.

Тестът, който на множеството места коства 120 лв., в случай че си го вършим сами, както и декларацията с QR код, която по принцип е безвъзмездна, са включени в цената. Екскурзията до Лефкада с рейс пък коства най-малко 415 лв.. Цената е също за 3 нощувки, само че в 3-звезден хотел, със закуски, 2 общоприети вечери и празничната новогодишна вечеря.

Някои турагенции пък оферират подпомагане за попълване на декларацията, която Гърция желае до 48 часа преди пътуването, като обособена услуга. Цената ѝ е 10 лв.. Услугата обаче е безвъзмездна за всички туристи, които са записани по стратегии на организацията.

Други туристически организации пък са въвели условие всички записвания да се правят против импортиран депозит от 50 лв. поради Коронавирус обстановката.

Масово туроператорите поучават в офертите си туристите да си вършат и обособена застраховка „ Отмяна на пътешестване “, която по принцип не е наложителна. Други пък са написали в предложенията си, че в случай че границите на България и съответната страна при положение на развиване на епидемиологичната конюнктура бъдат затворени и това попречва пътуването, се задължават да възстановят импортираната от потребителя сума в период до 14 дни след датата на тръгване.

Тази година Гърция отстъпва като дестинация за посрещане на Нова година на другите прилежащи страни като Сърбия, Македония и Турция. Почти не може да се намерят предложения за Халкидики. Предложенията за Гърция се изчерпват с Атина, Солун, Кавала, Лефкада. Отново най-многобройни са предложенията за Сърбия. Посрещането на празника в Белград ще ни излезе най-малко 359 лв. за три нощувки и пътешестване с рейс.

Празничната вечеря се заплаща в допълнение, а цената й е 129 лв. за възрастен и 65 лв. за дете. Има и доста оферти за Албания. При ранни записвания до 17 октомври пестим 30 лв. от цената, като плащаме единствено 385 лв. за три нощувки в курортния град Дуръс. След тази дата офертата скача на 415 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР