Пазят го Антъни Джошуа“, отсече Кубрат Пулев ексклузивто пред Труд“

...
Пазят го Антъни Джошуа“, отсече Кубрат Пулев ексклузивто пред Труд“
Коментари Харесай

Кубрат Пулев за боя на Джошуа в Кардиф ексклузивно пред „Труд“: Ако съм здрав, ще го бия!

„ Пазят го Антъни Джошуа “, отсече Кубрат Пулев ексклузивто пред „ Труд “ половин денонощие след отбраната на купата. Пред 78 000 фенове в Кардиф британецът победи с механически нокаут в 10-ия рунд камерунеца с френски паспорт Карлос Такам, а с това отбрани трите си трофеи в тежка категория – на IBF, WBA и IBO.

„ Доста противоречиво присъждане на съдията да приключи мача – разяснява Пулев, който трябваше да е противник на Джошуа, само че се контузи 13 дни по-рано. – Все отново това не е аматьорски бокс. А Такам не беше в положение, което да постанова прекъсване на багра. И самият рефер по-късно не даде пояснение за какво е взел сходно решение. Общо взето нищо в този пердах не ме изненада. Очаквана развръзка. Този мач удостовери и мнението ми, че в случай че съм здрав и добре квалифициран ще удрям Джошуа. Британецът не е освен това от мен! “

Пулев продължава да се възвръща от травмата на десен гръден мускул, която получи на подготовка в Германия. Но не стопира с общофизическата подготовка.
Най-добрият ни профибоксьор призна, че към този момент е имал диалози с Боби Хич, промоутър на пуерториканеца Фрес Окендо. И двете страни договарят за пердах за постоянната вакантната купа на Световната боксова асоциация (WBA) при започване на 2018-а в Чикаго.
„ Интересува ме сходен мач – посочи Кубрат. – Смятам, че там ще стане страхотна галавечер, тъй като има доста огромни общности и на двете страни. “
Преди дни пътуването му до американския град се провали, откакто неговият брат Тервел не съумя да получи нужните документи и да боксира на локалната галавечер при експертите. Кобрата добави, че възнамерява да отиде в Чикаго преди срещата с Окендо за подготовка.
Същевременно Тервел пък ще има две срещи през ноември, а по-късно се договаря за пердах в Лас Вегас. Все още датата и противникът не са конкретизирани.

На стадион „ Милениум “ в Кардиф феновете останаха разочаровани от техническия нокаут в 10-ия рунд. Мнозина даже освиркваха решението. Остана усещане, че съдиите желаят да запазят серията на Джошуа от победи с нокаут – към този момент 20 подред. Боят против Такам бе едвам четвъртият, в който британецът трябваше да остане на кръга повече от три рунда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР