Пазарният регулатори Обединеното кралство заяви в петък, че е стартирал

...
Пазарният регулатори Обединеното кралство заяви в петък, че е стартирал
Коментари Харесай

Британският пазарен регулатор разследва Amazon и Google за фалшиви отзиви за онлайн продукти



Пазарният регулатори Обединеното кралство съобщи в петък, че е стартирал публична инспекция на Amazon.com Inc. и Google  предвид на опасения, че двете огромни компании не са създали задоволително, с цел да се оправят с подправени мнения за онлайн артикули на техните уеб сайтове.

Британският орган за конкуренция и пазари (CMA) съобщи, че в идната си фаза на работа ще събере повече информация, с цел да откри дали компаниите са нарушили потребителското законодателство, като не са подхванали задоволително дейности, с цел да защитят купувачите от подправени мнения за онлайн артикули.

Решенията на CMA следват в началото следствие, стартирало през май 2020 година, което прави оценка вътрешните системи и процеси на няколко платформи за разкриване и справяне с подправени мнения. Работата породи опасения, че Amazon и Гугъл не вършат задоволително, с цел да открият подправени и подвеждащи мнения и съмнително държание, да проверяват и неотложно да отстранен подправените мнения или да наложат съответни наказания на рецензенти или компании, с цел да ги попречват.

От CMA също обявиха, че са загрижени, че системите на Amazon не съумяват съответно да спрат или възпират продавачите да манипулират описи с артикули - като кооптиране на мнения от други артикули.

" Важно е тези софтуерни платформи да поемат отговорност и ние сме подготвени да предприемем дейности, в случай че установим, че те не вършат задоволително “, съобщи основният изпълнителен шеф на CMA Андреа Кочели.

Британският пазарен регулатор съобщи, че на този стадий не е достигнал до мнение дали компаниите са нарушили закона.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР