Пазарната капитализация на Apple отново надхвърли един трилион долара след

...
Пазарната капитализация на Apple отново надхвърли един трилион долара след
Коментари Харесай

Капитализацията на Apple отново надхвърли 1 трилион долара

Пазарната капитализация на Apple още веднъж надвиши един трилион $ след представянето на новите смарт телефони и друго съоръжение на iPhone. Това демонстрират вчерашните данни на електронната борса на Nasdaq. Миналата есен Apple стана първата американска компания, чиято пазарна капитализация надвиши 1 трилион $. По-късно тя понижа и през последните месеци беше на стойност близо 950 милиарда $.

В началото на настоящата седмица Apple организира годишното си събитие по оповестяване на новите си артикули и показа новите iPhone, iPad и Apple Watch. Американската компания създава с изключение на тях и iMac компютри, преносими компютри MacBook, музикални плейъри iPod и друго високотехнологично съоръжение. В началото на предходната година Apple разгласи, че ще влага 350 милиарда $ в американската стопанска система през идващите пет години.

Акциите на американският колос нарастнаха с над 2%, приключвайки сесията на цена от 223.59 $. Според организация Ройтерс, Apple има максимален принос за растежа на показателите S&P 500 и Nasdaq в сряда, когато американските фондови показатели като цяло демонстрираха напредък на фона на решението на китайските управляващи да не таксуват с налог 16 артикули. В момента Apple е на второ място в листата на най-скъпите компании в света. Лидер е Microsoft, чиято капитализация набъбна до 1.04 трилиона $, а в челната тройка е и Amazon с капитализация от 901.75 милиарда $.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР