Пазарната капитализация на Apple скочи със 190,9 милиарда долара в

...
Пазарната капитализация на Apple скочи със 190,9 милиарда долара в
Коментари Харесай

Пазарната капитализация на най-ценната компания в света скочи с рекорден темп

Пазарната капитализация на Apple скочи със 190,9 милиарда $ в четвъртък единствено в границите на един ден, което е връх за записана в Съединени американски щати компания, съгласно Bloomberg.

Причината е вчерашното рали на стоковата борса, което изстреля пазарната капитализация на Apple до 2,34 трилиона $. Технологичният колос е най-ценната компания в света по пазарна стойност, следвана от Saudi Aramco.

Акциите на Apple означиха растеж от 8,9% в четвъртък, до 146,87 $ на фона на растежа на фондовия пазар. Това се случи откакто данните за инфлацията в Съединени американски щати демонстрират изстудяване през октомври, което подхрани очакванията, че Федералният запас ще забави темпото си на повишение на лихвените проценти.
 Фейсбук и Гугъл станаха колоси, като пренебрегваха Уолстрийт. Това може да им донесе проваляне
Фейсбук и Гугъл станаха колоси, като пренебрегваха Уолстрийт. Това може да им донесе проваляне

Много от дейностите им не престават да не се харесват на вложителите

Но макар ралито в четвъртък, бруталната година за софтуерните акции, които бяха наранени от възходящата инфлация, възходящите лихвени проценти и несигурността от войната в Украйна, ще се помни дълго.

Технологичният показател Nasdaq 100 затвори с растеж от 7,5% в четвъртък, само че към момента е с 29% надолу тази година до момента.

Въпреки че цената на акциите на производителя на iPhone спадна със 17% тази година, той към момента се показва по-добре от другите огромни софтуерни колоси, с помощта на по-добрите си от предстоящите облаги за четвъртото тримесечие.

За съпоставяне, цената на акциите на Amazon се намали с 42%, Meta се срина с 67%, Netflix се срина с 54%, до момента в който Alphabet се срина с 35% до момента през 2022 година, написа Business Insider.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР